Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás-pudingos pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú kapcsos formához (kb. 20x30 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

350 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g vaj vagy margarin
150 g cukor
1 csipet só
40 g nagy szemű zabpehely
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj

Szilvás-pudingos töltelékhez:

400 ml tej
100 g cukor
200 g tejföl (20%-os)
1 darab tojás (M-es)
kb. 600 g szilva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formát zsiradékkal kikenjük. A zabpelyhet forró serpenyőben, zsiradék nélkül rövid ideig pirítjuk, majd rögtön áttesszük egy hideg tálba, hűlni hagyjuk, ezután összekeverjük a fahéjjal.

Elkészítés:

Szilvás-pudingos töltelék:
A pudingport és a cukrot legalább 6 evőkanál hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük. Még melegen belekeverjük a tejfölt, majd gyakran átkeverve hagyjuk kihűlni, ezután belekeverjük a tojást is. A szilvát megmossuk, felezzük és kimagozzuk.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a zabpehely és a fahéj kivételével), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott morzsát 1/3-2/3 arányban elosztjuk, és az 1/3-ba beledolgozzuk a fahéjas zabpelyhet. A nagyobbik adag morzsát egyenletesen a forma aljába nyomkodjuk (vagy összegyúrjuk, 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófára feltekerve a formába simítjuk), és az alját villával megszurkáljuk.

A pudingos krémet elosztjuk a tésztán, és sűrűn kirakjuk a szilvával (a gyümölcs vágott oldala nézzen felfelé). A tetejét egyenletesen megszórjuk a zabpelyhes morzsával, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pitét formával együtt sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Egy kés segítségével körben leválasztjuk róla a meglazított kapcsos forma oldalát, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Kínálhatunk a pitéhez vaníliával vagy fahéjjal ízesített tejszínhabot.
Szilvás-pudingos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!