Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás-pudingos pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú kapcsos formához (kb. 20x30 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

350 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g vaj vagy margarin
150 g cukor
1 csipet só
40 g nagy szemű zabpehely
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj

Szilvás-pudingos töltelékhez:

400 ml tej
100 g cukor
200 g tejföl (20%-os)
1 darab tojás (M-es)
kb. 600 g szilva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formát zsiradékkal kikenjük. A zabpelyhet forró serpenyőben, zsiradék nélkül rövid ideig pirítjuk, majd rögtön áttesszük egy hideg tálba, hűlni hagyjuk, ezután összekeverjük a fahéjjal.

Elkészítés:

Szilvás-pudingos töltelék:
A pudingport és a cukrot legalább 6 evőkanál hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük. Még melegen belekeverjük a tejfölt, majd gyakran átkeverve hagyjuk kihűlni, ezután belekeverjük a tojást is. A szilvát megmossuk, felezzük és kimagozzuk.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a zabpehely és a fahéj kivételével), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott morzsát 1/3-2/3 arányban elosztjuk, és az 1/3-ba beledolgozzuk a fahéjas zabpelyhet. A nagyobbik adag morzsát egyenletesen a forma aljába nyomkodjuk (vagy összegyúrjuk, 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, és sodrófára feltekerve a formába simítjuk), és az alját villával megszurkáljuk.

A pudingos krémet elosztjuk a tésztán, és sűrűn kirakjuk a szilvával (a gyümölcs vágott oldala nézzen felfelé). A tetejét egyenletesen megszórjuk a zabpelyhes morzsával, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pitét formával együtt sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Egy kés segítségével körben leválasztjuk róla a meglazított kapcsos forma oldalát, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Kínálhatunk a pitéhez vaníliával vagy fahéjjal ízesített tejszínhabot.
Szilvás-pudingos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!