
Szilvás - leveles



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csupán 400 ml tejjel elkészítjük, majd hűlni hagyjuk. A pudingot a leveles tésztán egyenletesen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a szilvadarabokat vágási felülettel felfelé, megszórjuk némi fahéjjal és az összezúzott mandulával.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Szilvás - leveles
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csupán 400 ml tejjel elkészítjük, majd hűlni hagyjuk. A pudingot a leveles tésztán egyenletesen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a szilvadarabokat vágási felülettel felfelé, megszórjuk némi fahéjjal és az összezúzott mandulával.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!


Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.


Befőzés fűszeresen – fahéjtól a csilipaprikáig
Nyáron a szezonális gyümölcsök, zöldségek között mindenki megtalálja a kedvenceit, amiket szívesen elrak télire is. Befőzéskor a fűszerekről se feledkezzünk meg!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?