 
                Szilvás - leveles
 40-60 perc között
                        40-60 perc között
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 10-12 szelet
                            kb. 10-12 szelet
                        Hozzávalók
Tésztához:
                                        275 g Dr. Oetker Leveles tészta
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Töltelékhez:
                                        1 kg szilva
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Eredeti puding vaníliaízű
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 evőkanál cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        400 ml tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi fahéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 evőkanál mandula (összezúzva)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A leveles tésztát a tasakon lévő utasítás szerint felhasználás előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből. A szilvát megmossuk, a magot eltávolítjuk és négybe vágjuk. A tepsit kivajazzuk vagy sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. 
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    A leveles tésztát a sütőtepsibe fektetjük, egy villával több helyen megszurkáljuk és elősütjük.
Töltelék:
A pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csupán 400 ml tejjel elkészítjük, majd hűlni hagyjuk. A pudingot a leveles tésztán egyenletesen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a szilvadarabokat vágási felülettel felfelé, megszórjuk némi fahéjjal és az összezúzott mandulával.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
                            Töltelék:
A pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csupán 400 ml tejjel elkészítjük, majd hűlni hagyjuk. A pudingot a leveles tésztán egyenletesen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a szilvadarabokat vágási felülettel felfelé, megszórjuk némi fahéjjal és az összezúzott mandulával.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
                                    Felhasználás előtt a zúzott mandulát egy teflonedényben pirítsuk aranybarnára.
                                
                             Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Szilvás - leveles
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
                                        1 kg szilva
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        4 evőkanál cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        400 ml tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi fahéj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 evőkanál mandula (összezúzva)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A leveles tésztát a tasakon lévő utasítás szerint felhasználás előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből. A szilvát megmossuk, a magot eltávolítjuk és négybe vágjuk. A tepsit kivajazzuk vagy sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. 
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    A leveles tésztát a sütőtepsibe fektetjük, egy villával több helyen megszurkáljuk és elősütjük.
Töltelék:
A pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csupán 400 ml tejjel elkészítjük, majd hűlni hagyjuk. A pudingot a leveles tésztán egyenletesen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a szilvadarabokat vágási felülettel felfelé, megszórjuk némi fahéjjal és az összezúzott mandulával.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
                            Töltelék:
A pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csupán 400 ml tejjel elkészítjük, majd hűlni hagyjuk. A pudingot a leveles tésztán egyenletesen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a szilvadarabokat vágási felülettel felfelé, megszórjuk némi fahéjjal és az összezúzott mandulával.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
                                    Felhasználás előtt a zúzott mandulát egy teflonedényben pirítsuk aranybarnára.
                                
                             
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Leveles tészták
                                    Leveles tészták
                                 Édes sütemények
                                    Édes sütemények
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?