Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Svájci rizs

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Tejberizshez:

500 ml tej
200 g hideg habtejszín

Eperhez:

500 g eper
1 - 2 evőkanál cukor
kb. 1 evőkanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Svájci rizs desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és és előkészítjük.
Tejberizs:
A tejet felforraljuk, majd az edényt levesszük a tűzről. Keverés közben habverővel hozzáadjuk a tasak tejberizst, és kb. 1 percig még erőteljesen tovább keverjük, majd 10 percig lefedve, állni hagyjuk, röviden átkeverjük, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük, és a kihűlt tejberizsbe keverjük.

Eperöntet:
Az epret megmossuk és megpucoljuk. 400 g epret pürésítünk, majd cukorral és citromlével ízesítjük. A maradék epret szeletekre vagy darabokra vágjuk. A tejberizst az eperöntettel és az eperszeletekkel körítve tálaljuk.

Tippek:

A Svájci rizs desszert eper helyett egyéb idénygyümölcsökkel, befőttekkel, lekvárokkal gazdagítva is tálalható, ízlés szerint csokoládé és/vagy karamella öntettel díszítve.
A Svájci rizs a gyümölcsrizs vendégvárónak és uzsonnának is alkalmas változata.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!