 
                Svájci rizs
 0-20 perc között
                        0-20 perc között
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 4 adag
                            kb. 4 adag
                        Hozzávalók
Tejberizshez:
                                        500 ml tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Tejberizs vaníliaízű
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g hideg habtejszín
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Eperhez:
                                        500 g eper
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 - 2 evőkanál cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 1 evőkanál citromlé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Elkészítés:
                                    A Svájci rizs desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és és előkészítjük.
Tejberizs:
A tejet felforraljuk, majd az edényt levesszük a tűzről. Keverés közben habverővel hozzáadjuk a tasak tejberizst, és kb. 1 percig még erőteljesen tovább keverjük, majd 10 percig lefedve, állni hagyjuk, röviden átkeverjük, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük, és a kihűlt tejberizsbe keverjük.
Eperöntet:
Az epret megmossuk és megpucoljuk. 400 g epret pürésítünk, majd cukorral és citromlével ízesítjük. A maradék epret szeletekre vagy darabokra vágjuk. A tejberizst az eperöntettel és az eperszeletekkel körítve tálaljuk.
                            Tejberizs:
A tejet felforraljuk, majd az edényt levesszük a tűzről. Keverés közben habverővel hozzáadjuk a tasak tejberizst, és kb. 1 percig még erőteljesen tovább keverjük, majd 10 percig lefedve, állni hagyjuk, röviden átkeverjük, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük, és a kihűlt tejberizsbe keverjük.
Eperöntet:
Az epret megmossuk és megpucoljuk. 400 g epret pürésítünk, majd cukorral és citromlével ízesítjük. A maradék epret szeletekre vagy darabokra vágjuk. A tejberizst az eperöntettel és az eperszeletekkel körítve tálaljuk.
Tippek:
                                    A Svájci rizs desszert eper helyett egyéb idénygyümölcsökkel, befőttekkel, lekvárokkal gazdagítva is tálalható, ízlés szerint csokoládé és/vagy karamella öntettel díszítve.
                                
                             Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Svájci rizs
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tejberizshez:
                                        500 ml tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Tejberizs vaníliaízű
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g hideg habtejszín
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Eperhez:
                                        500 g eper
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 - 2 evőkanál cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 1 evőkanál citromlé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
                                    A Svájci rizs desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és és előkészítjük.
Tejberizs:
A tejet felforraljuk, majd az edényt levesszük a tűzről. Keverés közben habverővel hozzáadjuk a tasak tejberizst, és kb. 1 percig még erőteljesen tovább keverjük, majd 10 percig lefedve, állni hagyjuk, röviden átkeverjük, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük, és a kihűlt tejberizsbe keverjük.
Eperöntet:
Az epret megmossuk és megpucoljuk. 400 g epret pürésítünk, majd cukorral és citromlével ízesítjük. A maradék epret szeletekre vagy darabokra vágjuk. A tejberizst az eperöntettel és az eperszeletekkel körítve tálaljuk.
                            Tejberizs:
A tejet felforraljuk, majd az edényt levesszük a tűzről. Keverés közben habverővel hozzáadjuk a tasak tejberizst, és kb. 1 percig még erőteljesen tovább keverjük, majd 10 percig lefedve, állni hagyjuk, röviden átkeverjük, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük, és a kihűlt tejberizsbe keverjük.
Eperöntet:
Az epret megmossuk és megpucoljuk. 400 g epret pürésítünk, majd cukorral és citromlével ízesítjük. A maradék epret szeletekre vagy darabokra vágjuk. A tejberizst az eperöntettel és az eperszeletekkel körítve tálaljuk.
Tippek:
                                    A Svájci rizs desszert eper helyett egyéb idénygyümölcsökkel, befőttekkel, lekvárokkal gazdagítva is tálalható, ízlés szerint csokoládé és/vagy karamella öntettel díszítve.
                                
                             
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Édes és egyéb ételek
                                    Édes és egyéb ételek
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?