Svájci rizs
Hozzávalók
Tejberizshez:
Eperhez:
Elkészítés
Elkészítés:
Tejberizs:
A tejet felforraljuk, majd az edényt levesszük a tűzről. Keverés közben habverővel hozzáadjuk a tasak tejberizst, és kb. 1 percig még erőteljesen tovább keverjük, majd 10 percig lefedve, állni hagyjuk, röviden átkeverjük, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük, és a kihűlt tejberizsbe keverjük.
Eperöntet:
Az epret megmossuk és megpucoljuk. 400 g epret pürésítünk, majd cukorral és citromlével ízesítjük. A maradék epret szeletekre vagy darabokra vágjuk. A tejberizst az eperöntettel és az eperszeletekkel körítve tálaljuk.
Tippek:
Svájci rizs
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tejberizshez:
Eperhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tejberizs:
A tejet felforraljuk, majd az edényt levesszük a tűzről. Keverés közben habverővel hozzáadjuk a tasak tejberizst, és kb. 1 percig még erőteljesen tovább keverjük, majd 10 percig lefedve, állni hagyjuk, röviden átkeverjük, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt a vanillincukorral keményre felverjük, és a kihűlt tejberizsbe keverjük.
Eperöntet:
Az epret megmossuk és megpucoljuk. 400 g epret pürésítünk, majd cukorral és citromlével ízesítjük. A maradék epret szeletekre vagy darabokra vágjuk. A tejberizst az eperöntettel és az eperszeletekkel körítve tálaljuk.
Tippek:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?