Sütőben sült túrógombóc
Hozzávalók
Sütőtálhoz (kb. 26-28 cm Ø):
Gombócokhoz:
Öntethez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) közepesen kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájákkal, a búzadarával és a cukorral, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett masszából 12 darab egyforma méretű gombócot formázunk, és az előkészített sütőtálba sorakoztatjuk.
Öntet:
Az öntet hozzávalóit konyhai robotgéppel (habverő) röviden simára keverjük, majd a gombócokra öntjük. A sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a túrógombócokat addig sütjük, amíg az öntet megszilárdul.
Sütési idő: kb. 30-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült sült túrógombócokat sütőtállal együtt rácsra tesszük, és hagyjuk kicsit hűlni. Melegen vagy langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Sütőben sült túrógombóc
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Sütőtálhoz (kb. 26-28 cm Ø):
Gombócokhoz:
Öntethez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) közepesen kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájákkal, a búzadarával és a cukorral, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett masszából 12 darab egyforma méretű gombócot formázunk, és az előkészített sütőtálba sorakoztatjuk.
Öntet:
Az öntet hozzávalóit konyhai robotgéppel (habverő) röviden simára keverjük, majd a gombócokra öntjük. A sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a túrógombócokat addig sütjük, amíg az öntet megszilárdul.
Sütési idő: kb. 30-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült sült túrógombócokat sütőtállal együtt rácsra tesszük, és hagyjuk kicsit hűlni. Melegen vagy langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?