Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőben sült túrógombóc

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Sütőtálhoz (kb. 26-28 cm Ø):

némi zsiradék
némi zsemlemorzsa

Gombócokhoz:

500 g félzsíros túró
2 darab tojás (M-es)
100 g búzadara
80 g porcukor

Öntethez:

450 g tejföl (20%-os)
2 darab tojás (M-es)
100 g porcukor

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A túrót áttörjük. A sütőtál alját és oldalát kikenjük zsiradékkal és beszórjuk zsemlemorzsával.

Elkészítés:

Gombóc:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) közepesen kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgájákkal, a búzadarával és a cukorral, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát lefedjük frissentartó fóliával, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pihentetett masszából 12 darab egyforma méretű gombócot formázunk, és az előkészített sütőtálba sorakoztatjuk.

Öntet:
Az öntet hozzávalóit konyhai robotgéppel (habverő) röviden simára keverjük, majd a gombócokra öntjük. A sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a túrógombócokat addig sütjük, amíg az öntet megszilárdul.

Sütési idő: kb. 30-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült sült túrógombócokat sütőtállal együtt rácsra tesszük, és hagyjuk kicsit hűlni. Melegen vagy langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Lekvárral, gyümölcsöntettel vagy csokoládészósszal is tálalhatjuk a sült túrógombócokat.
Sütőben sült túrógombóc

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!