
Spagetti fagyi



Hozzávalók
Fagyihoz:
Eperszószhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Öntsük a tejet és a tejszínt egy keverőtálba. Adjuk hozzá a fagylaltport és keverjük össze röviden az egészet egykonyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig. Tegyük a fagylaltot egy eldobható zacskóba, vágjunk le egy kis sarkot, és nyomjuk a fagylaltot kb. 4 desszertes tányérra vagy tálra spagettit formázva. Tegyük a spagetti fagylaltot kb. 1 órára a fagyasztószekrénybe.
Eperszósz:
Óvatosan mossuk és tisztítsuk meg a friss epret, vagy olvasszuk ki a fagyasztott gyümölcsöt, majd pürésítsük. Ízesítsük cukorral és citromlével.
Díszítés:
A spagetti fagylaltra kenjünk egy kevés eperszószt, és a maradék eperszószt a spagetti fagylalt mellé tálaljuk. Hámozóval kaparjunk le darabokat a fehér csokoládéból, és szórjuk a spagetti fagylaltra.
Tipp:


Spagetti fagyi
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Eperszószhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Öntsük a tejet és a tejszínt egy keverőtálba. Adjuk hozzá a fagylaltport és keverjük össze röviden az egészet egykonyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig. Tegyük a fagylaltot egy eldobható zacskóba, vágjunk le egy kis sarkot, és nyomjuk a fagylaltot kb. 4 desszertes tányérra vagy tálra spagettit formázva. Tegyük a spagetti fagylaltot kb. 1 órára a fagyasztószekrénybe.
Eperszósz:
Óvatosan mossuk és tisztítsuk meg a friss epret, vagy olvasszuk ki a fagyasztott gyümölcsöt, majd pürésítsük. Ízesítsük cukorral és citromlével.
Díszítés:
A spagetti fagylaltra kenjünk egy kevés eperszószt, és a maradék eperszószt a spagetti fagylalt mellé tálaljuk. Hámozóval kaparjunk le darabokat a fehér csokoládéból, és szórjuk a spagetti fagylaltra.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?