Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spagetti fagyi

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Fagyihoz:

100 ml hideg tej
100 ml habtejszín

Eperszószhoz:

kb. 250 g friss vagy fagyasztott eper
kb. 1 teáskanál cukor
kb. 1 teáskanál citromlé

Díszítéshez:

kb. 25 g fehér csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Fagyi:
Öntsük a tejet és a tejszínt egy keverőtálba. Adjuk hozzá a fagylaltport és keverjük össze röviden az egészet egykonyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig. Tegyük a fagylaltot egy eldobható zacskóba, vágjunk le egy kis sarkot, és nyomjuk a fagylaltot kb. 4 desszertes tányérra vagy tálra spagettit formázva. Tegyük a spagetti fagylaltot kb. 1 órára a fagyasztószekrénybe.

Eperszósz:
Óvatosan mossuk és tisztítsuk meg a friss epret, vagy olvasszuk ki a fagyasztott gyümölcsöt, majd pürésítsük. Ízesítsük cukorral és citromlével.

Díszítés:
A spagetti fagylaltra kenjünk egy kevés eperszószt, és a maradék eperszószt a spagetti fagylalt mellé tálaljuk. Hámozóval kaparjunk le darabokat a fehér csokoládéból, és szórjuk a spagetti fagylaltra.

Tipp:

Kb. 5-10 perccel tálalás előtt vegyük ki a fagyasztóból.
Spagetti fagyi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!