Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sós uzsonnasütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Magas falú, téglalap alakú formához (kb. 26x12 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
180 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
150 ml tej
200 g kaliforniai paprika
120 g tetszőleges sonka
120 g edami sajt
1 kávéskanál só
¼ kávéskanál frissen őrölt fekete bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A paprikát megmossuk, megtisztítjuk, csumáját, ereit, magvait eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A sonkát csíkokra vagy kockákra vágjuk, a sajtot szintén kockázzuk vagy lereszeljük. A formát kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat vagy margarint, a tojásokat, a tejet, a sót és a borsot, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül beleforgatjuk az előkészített paprikát, sonkát és sajtot is. A masszát a formába simítjuk, a formát a sütő középső részébe helyezzük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész süteményt formával együtt sütőrácsra tesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan kivesszük a formából, és rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp:

Tehetünk a tésztába felkarikázott olívabogyót, sonka helyett választhatunk kis kockákra vágott kolbászt, vagy elkészíthetjük a sós süteményt húsmentesen, például csemegekukorica hozzáadásával.
Sós uzsonnasütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!