Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sós uzsonnasütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Magas falú, téglalap alakú formához (kb. 26x12 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
180 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
150 ml tej
200 g kaliforniai paprika
120 g tetszőleges sonka
120 g edami sajt
1 kávéskanál só
¼ kávéskanál frissen őrölt fekete bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A paprikát megmossuk, megtisztítjuk, csumáját, ereit, magvait eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A sonkát csíkokra vagy kockákra vágjuk, a sajtot szintén kockázzuk vagy lereszeljük. A formát kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat vagy margarint, a tojásokat, a tejet, a sót és a borsot, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül beleforgatjuk az előkészített paprikát, sonkát és sajtot is. A masszát a formába simítjuk, a formát a sütő középső részébe helyezzük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész süteményt formával együtt sütőrácsra tesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan kivesszük a formából, és rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp:

Tehetünk a tésztába felkarikázott olívabogyót, sonka helyett választhatunk kis kockákra vágott kolbászt, vagy elkészíthetjük a sós süteményt húsmentesen, például csemegekukorica hozzáadásával.
Sós uzsonnasütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!