Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sós-karamell krém

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 adag elkészítéséhez

200 g cukor
100 ml víz
200 - 250 ml habtejszín
25 g vaj
kb. ½ teáskanál tengeri só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tegyük a cukrot és a vizet egy serpenyőbe, Ne keverjük össze, és melegítsük fel az egészet a legmagasabb hőfokon. Amikor a cukor felolvadt, főzzük magas hőfokon 6-8 percig, időnként megkeverve, amíg a keverék aranyszínűvé válik.

Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és óvatosan keverjük bele a habtejszínt. Megjegyzés: Legyünk óvatosak! Fröcsögni és buborékosodni fog. Adjuk hozzá a vajat, a vaníliaaromát és a sót, majd keverés közben főzzük tovább kb. 1 percig.

Azonnal öntsük a keveréket egy forrón kiöblített üvegbe, azonnal zárjuk le, és hagyjuk kihűlni. A legjobb, ha hűtőben tároljuk.

Tippek:

A sós karamellt habtejszín helyett 200-250 g főzőtejszínnel is elkészítheti (a főzőtejszínnel folyósabb az állaga).
Ha azt szeretné, hogy a sós karamell sósabb legyen, növelje a só mennyiségét 1 1/2 teáskanálnyira.
Ha a sós karamellt szószként szeretnénk felhasználni, egyszerűen óvatosan átmelegíthetjük.
A sós karamell kenhető, desszertekben vagy sajttortán, pl. pörkölt mogyoróval és/vagy csokoládéval kombinálva még ízletesebb.
Sós-karamell krém

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!