Smiley sütemény
Hozzávalók
Kapcsos tortaforma (kb. Ø 20 cm):
sütőpapír
Smiley kiszúró (Ø 5 cm)
Tésztához:
120 g lágy vaj vagy margarin
130 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kb. ½ tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
2 darab tojás (M-es)
140 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
Kenéshez:
3-4 evőkanál eper vagy málnalekvár
Linzer tésztához:
60 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
20 g porcukor
½ tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
40 g vaj vagy margarin
1 csipetnyi őrölt fahéj
1-2 teáskanál víz
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a Finesse-t, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A tojásokat kb. ½ percig verjük bele a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a mogyoróval, majd közepes sebességgel keverjük bele. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. A lekvárt kenjük a tésztára és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 42-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Egy hosszú késsel lazítsuk le az alapot a tortaforma aljáról, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson. Egy tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljünk ki.
Linzer tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtsuk ki és a smiley kiszúróval szaggassuk ki a tésztát. Tegyük az előkészített tepsire és a sütő középső részében süssük meg a kiszúrt formákat.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a sütőpapírral együtt szedjük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni. A torta tetejét tálalás előtt díszítsük a smiley-kal.
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a Finesse-t, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A tojásokat kb. ½ percig verjük bele a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a mogyoróval, majd közepes sebességgel keverjük bele. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. A lekvárt kenjük a tésztára és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 42-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Egy hosszú késsel lazítsuk le az alapot a tortaforma aljáról, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson. Egy tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljünk ki.
Linzer tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtsuk ki és a smiley kiszúróval szaggassuk ki a tésztát. Tegyük az előkészített tepsire és a sütő középső részében süssük meg a kiszúrt formákat.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a sütőpapírral együtt szedjük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni. A torta tetejét tálalás előtt díszítsük a smiley-kal.
Tippek:
A sütemény és a kekszek előző nap is elkészíthetőek.
Tálaljuk enyhén cukrozott tejszínhabbal.
Tálaljuk enyhén cukrozott tejszínhabbal.
Kedvencnek jelölöm
Smiley sütemény
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaforma (kb. Ø 20 cm):
sütőpapír
Smiley kiszúró (Ø 5 cm)
Tésztához:
120 g lágy vaj vagy margarin
130 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kb. ½ tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
2 darab tojás (M-es)
140 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
Kenéshez:
3-4 evőkanál eper vagy málnalekvár
Linzer tésztához:
60 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
20 g porcukor
40 g vaj vagy margarin
1 csipetnyi őrölt fahéj
1-2 teáskanál víz
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a Finesse-t, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A tojásokat kb. ½ percig verjük bele a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a mogyoróval, majd közepes sebességgel keverjük bele. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. A lekvárt kenjük a tésztára és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 42-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Egy hosszú késsel lazítsuk le az alapot a tortaforma aljáról, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson. Egy tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljünk ki.
Linzer tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtsuk ki és a smiley kiszúróval szaggassuk ki a tésztát. Tegyük az előkészített tepsire és a sütő középső részében süssük meg a kiszúrt formákat.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a sütőpapírral együtt szedjük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni. A torta tetejét tálalás előtt díszítsük a smiley-kal.
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a Finesse-t, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A tojásokat kb. ½ percig verjük bele a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a mogyoróval, majd közepes sebességgel keverjük bele. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. A lekvárt kenjük a tésztára és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 42-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Egy hosszú késsel lazítsuk le az alapot a tortaforma aljáról, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson. Egy tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljünk ki.
Linzer tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtsuk ki és a smiley kiszúróval szaggassuk ki a tésztát. Tegyük az előkészített tepsire és a sütő középső részében süssük meg a kiszúrt formákat.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a sütőpapírral együtt szedjük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni. A torta tetejét tálalás előtt díszítsük a smiley-kal.
Tippek:
A sütemény és a kekszek előző nap is elkészíthetőek.
Tálaljuk enyhén cukrozott tejszínhabbal.
Tálaljuk enyhén cukrozott tejszínhabbal.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?