Smiley sütemény
Hozzávalók
Kapcsos tortaforma (kb. Ø 20 cm):
Tésztához:
Kenéshez:
Linzer tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a Finesse-t, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A tojásokat kb. ½ percig verjük bele a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a mogyoróval, majd közepes sebességgel keverjük bele. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. A lekvárt kenjük a tésztára és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 42-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Egy hosszú késsel lazítsuk le az alapot a tortaforma aljáról, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson. Egy tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljünk ki.
Linzer tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtsuk ki és a smiley kiszúróval szaggassuk ki a tésztát. Tegyük az előkészített tepsire és a sütő középső részében süssük meg a kiszúrt formákat.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a sütőpapírral együtt szedjük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni. A torta tetejét tálalás előtt díszítsük a smiley-kal.
Tippek:
Tálaljuk enyhén cukrozott tejszínhabbal.
Smiley sütemény
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaforma (kb. Ø 20 cm):
Tésztához:
Kenéshez:
Linzer tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a Finesse-t, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A tojásokat kb. ½ percig verjük bele a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a mogyoróval, majd közepes sebességgel keverjük bele. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. A lekvárt kenjük a tésztára és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 42-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Egy hosszú késsel lazítsuk le az alapot a tortaforma aljáról, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson. Egy tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljünk ki.
Linzer tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtsuk ki és a smiley kiszúróval szaggassuk ki a tésztát. Tegyük az előkészített tepsire és a sütő középső részében süssük meg a kiszúrt formákat.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a sütőpapírral együtt szedjük ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni. A torta tetejét tálalás előtt díszítsük a smiley-kal.
Tippek:
Tálaljuk enyhén cukrozott tejszínhabbal.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?