Sárgarépás-diós muffin
Hozzávalók
Muffinformához (12 darabos):
12 darab muffin papír (5 cm Ø)
Tésztához:
80 g mazsola
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
200 g finomra reszelt sárgarépa (előkészítve mérjük le)
150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g őrölt dió
150 g cukor
150 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
½ tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só
Mázhoz:
120 g porcukor
kb. 2 evőkanál citromlé
Díszítéshez:
némi sárgarépa
Elkészítés
Előkészítés:
A mazsolát 15-20 percre kevés forró víz és a rumaroma keverékébe áztatjuk, ezután leszűrjük. A sárgarépát megpucoljuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük, szűrőbe tesszük, a levét kissé kinyomkodjuk, és kimérünk belőle 200 grammot. A muffin papírokat a forma mélyedéseibe tesszük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral és a dióval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a mazsola és sárgarépa kivételével és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül belekeverjük a reszelt sárgarépát és a mazsolát is. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a citromlével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a muffinokon, és hagyjuk megszilárdulni. Tálalás előtt a muffinok tetejét egy kevés megpucolt, lereszelt sárgarépával díszítjük.
A lisztet a sütőporral és a dióval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a mazsola és sárgarépa kivételével és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül belekeverjük a reszelt sárgarépát és a mazsolát is. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a citromlével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a muffinokon, és hagyjuk megszilárdulni. Tálalás előtt a muffinok tetejét egy kevés megpucolt, lereszelt sárgarépával díszítjük.
Tipp:
Dió helyett mogyoróval, mandulával is elkészíthetjük a muffinokat.
Kedvencnek jelölöm
Sárgarépás-diós muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12 darabos):
12 darab muffin papír (5 cm Ø)
Tésztához:
80 g mazsola
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
200 g finomra reszelt sárgarépa (előkészítve mérjük le)
150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g őrölt dió
150 g cukor
150 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só
Mázhoz:
120 g porcukor
kb. 2 evőkanál citromlé
Díszítéshez:
némi sárgarépa
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A mazsolát 15-20 percre kevés forró víz és a rumaroma keverékébe áztatjuk, ezután leszűrjük. A sárgarépát megpucoljuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük, szűrőbe tesszük, a levét kissé kinyomkodjuk, és kimérünk belőle 200 grammot. A muffin papírokat a forma mélyedéseibe tesszük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral és a dióval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a mazsola és sárgarépa kivételével és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül belekeverjük a reszelt sárgarépát és a mazsolát is. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a citromlével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a muffinokon, és hagyjuk megszilárdulni. Tálalás előtt a muffinok tetejét egy kevés megpucolt, lereszelt sárgarépával díszítjük.
A lisztet a sütőporral és a dióval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a mazsola és sárgarépa kivételével és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül belekeverjük a reszelt sárgarépát és a mazsolát is. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a citromlével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a muffinokon, és hagyjuk megszilárdulni. Tálalás előtt a muffinok tetejét egy kevés megpucolt, lereszelt sárgarépával díszítjük.
Tipp:
Dió helyett mogyoróval, mandulával is elkészíthetjük a muffinokat.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?