Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgarépás-diós muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12 darabos):

12 darab muffin papír (5 cm Ø)

Tésztához:

80 g mazsola
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
200 g finomra reszelt sárgarépa (előkészítve mérjük le)
150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g őrölt dió
150 g cukor
150 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só

Mázhoz:

120 g porcukor
kb. 2 evőkanál citromlé

Díszítéshez:

némi sárgarépa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mazsolát 15-20 percre kevés forró víz és a rumaroma keverékébe áztatjuk, ezután leszűrjük. A sárgarépát megpucoljuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük, szűrőbe tesszük, a levét kissé kinyomkodjuk, és kimérünk belőle 200 grammot. A muffin papírokat a forma mélyedéseibe tesszük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral és a dióval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a mazsola és sárgarépa kivételével és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül belekeverjük a reszelt sárgarépát és a mazsolát is. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a citromlével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a muffinokon, és hagyjuk megszilárdulni. Tálalás előtt a muffinok tetejét egy kevés megpucolt, lereszelt sárgarépával díszítjük.

Tipp:

Dió helyett mogyoróval, mandulával is elkészíthetjük a muffinokat.
Sárgarépás-diós muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!