Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgarépás-diós muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12 darabos):

12 darab muffin papír (5 cm Ø)

Tésztához:

80 g mazsola
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
200 g finomra reszelt sárgarépa (előkészítve mérjük le)
150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g őrölt dió
150 g cukor
150 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só

Mázhoz:

120 g porcukor
kb. 2 evőkanál citromlé

Díszítéshez:

némi sárgarépa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mazsolát 15-20 percre kevés forró víz és a rumaroma keverékébe áztatjuk, ezután leszűrjük. A sárgarépát megpucoljuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük, szűrőbe tesszük, a levét kissé kinyomkodjuk, és kimérünk belőle 200 grammot. A muffin papírokat a forma mélyedéseibe tesszük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral és a dióval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a mazsola és sárgarépa kivételével és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül belekeverjük a reszelt sárgarépát és a mazsolát is. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a citromlével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a muffinokon, és hagyjuk megszilárdulni. Tálalás előtt a muffinok tetejét egy kevés megpucolt, lereszelt sárgarépával díszítjük.

Tipp:

Dió helyett mogyoróval, mandulával is elkészíthetjük a muffinokat.
Sárgarépás-diós muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!