Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos tekeredő

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

Túrós tésztához:

300 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csapott teáskanál cukor
1 teáskanál só
125 g sovány túró
100 ml víz
100 ml olaj

Töltelékhez:

1 kisebb póréhagyma (kb. 200 g)
1 pohár/140 g tejföl (20%-os zsírtartalmú)
200 g Gouda sajt (szeletelve)
200 g füstölt sonka (pl. Serrano, szeletelve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A póréhagymát vékony karikára vágjuk. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. (Ne dagasszuk sokáig, mert a massza ragadni fog.) A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd egy 45x30 cm-es lappá nyújtjuk.
A tésztát a tejföllel megkenjük, majd egyenletesen megszórjuk a sajttal, sonkával és a póréhagymával. A tésztalapot mindkét végétől (hosszabbik oldalon, a tészta közepéig) feltekerjük. A hengert kb. 3 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Ha megsült, sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A sütemény melegen a legfinomabb.

Tipp:

Póréhagyma helyett cukkinivel (200 g) is elkészíthetjük a süteményt.
A Sajtos tekeredő tojásmentesen elkészíthető, sós-sajtos jellegű sütemény uzsonnára, vagy vendégvárónak.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!