Ropogós „fekete-fehér” keksz
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A cukrot, a zsiradékot, a vanillincukrot és a tojást hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 1/3-2/3 arányban kettéosztjuk, a kisebb tésztadarabba beledolgozzuk a tejet, a kakaót és 2 evőkanálnyi mennyiség kivételével a csokoládé darabkákat. A tepsire két teáskanál segítségével mogyorónyi halmokat helyezünk egymás mellé a kétféle tésztából, a kekszek között kellő távolságot hagyunk. A kekszek világos oldalát megszórjuk a félretett csokoládéval. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Ropogós „fekete-fehér” keksz
Hozzávalók
kb. 26-28 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A cukrot, a zsiradékot, a vanillincukrot és a tojást hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 1/3-2/3 arányban kettéosztjuk, a kisebb tésztadarabba beledolgozzuk a tejet, a kakaót és 2 evőkanálnyi mennyiség kivételével a csokoládé darabkákat. A tepsire két teáskanál segítségével mogyorónyi halmokat helyezünk egymás mellé a kétféle tésztából, a kekszek között kellő távolságot hagyunk. A kekszek világos oldalát megszórjuk a félretett csokoládéval. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?