Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 14 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (kb. 24 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához:

4 darab tojássárgája (M-es)
100 g szitált porcukor
4 darab tojásfehérje (M-es)
150 g búzaliszt
½ kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

Puncs töltelékhez:

125 ml vörösbor
50 g cukor
1 darab citrom leve
3-4 darab narancs leve
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum vagy 60 ml rum
300 g durvára morzsolt piskóta
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét(nagylyukú reszelőn reszelve)
120 g baracklekvár

Kenéshez:

80 g leszűrt, forró sárgabaracklekvár

Cukormázhoz:

200 g porcukor
némi piros sütő- és ételfesték
kb. 3-4 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát sütőpapírral béleljük ki. és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A keverékhez a tojássárgákat a porcukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel(habverő) krémesre verjük. Verjük fel a tojásfehérjét, és adjuk a tojássárgájás keverékhez. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, szitáljuk bele a tojásos masszába, és kézi habverővel keverjük bele. Öntsük a masszát kapcsos tortaformába. Tegyük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a piskótát.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A formát tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt piskótát vízszintesen egyszer vágjuk át.

Töltelék:
A töltelékhez forraljuk fel a bort, a cukrot, a citrom- és narancslevet, valamint a citrom- és narancshéjat. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kissé kihűlni, majd adjuk hozzá a rumot. Keverjük össze a durvára morzsolt piskótával és a csokoládé reszelékkel.
A baracklekvár felét kenjük az alapra. A piskótalapra kenjük rá a puncsos tölteléket, majd kenjük meg a maradék lekvárral. Helyezzük rá a második piskótaréteget, nyomjuk le, és fedjük le egy sütőpapírral és helyezzünk rá némi súlyt, és hagyjuk így legalább 2 órán át.

Kenés:
A tortát kenjük meg a forró lekvárral és hagyjuk, amíg a lekvár megdermed.

Máz:
A porcukrot a vízzel keverjük csomómentesre és némi sütő- és ételszínezékkel színezzük tetszés szerint. Az elkészített cukormázzal fedjük be a tortát.

Tippek:

Morzsolt piskótához készítsük el a tortalapot még egyszer és azt morzsoljuk össze vagy használjunk fel maradék süteményt.
A puncstortát tálalásig hűvös, száraz helyen tartsuk. Ne tároljuk a hűtőben, különben a máz folyóssá válik.
Puncstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!