Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos perec

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

8 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
40 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
250 g félzsíros túró

Pudinghoz:

400 ml hideg tej
80 g cukor
250 g félzsíros túró

Kenéshez:

2 evőkanál tej
kb. 3 evőkanál sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasszuk, hogy sima tésztát kapjunk. Hagyjuk a tésztát meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a mérete (kb. 45-50 perc). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Formázás:
Nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra (kb. 40 x 32 cm). A hosszú oldalról vágjunk 8 csíkot (kb. 40 x 4 cm). Minden csíkot csavarjunk spirálba, formázzunk belőle perecet, és helyezzük a tepsire. A végeket erősen nyomjuk le.

Puding:
Főzzük meg a pudingot a tasakon leírt módon, de 400 ml tejjel és 80 g cukorral. Az elkészült pudinghoz kézi habverővel keverjük hozzá a túrót. Öntsük a pudingkrémet a pereclyukakba. Kenjük meg a pereceket tejjel, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sárgabaracklekvárt szűrőn passzírozzuk át, és egy kis lábosban forraljuk fel. Még melegen kenjük meg a pereceket a lekvárral.

Tipp:

A pudingos perecet legjobb langyosan fogyasztani.
Pudingos perec

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!