Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Profiterol pisztrángkrémmel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 22-24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 22-24 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

150 ml víz
50 g vaj vagy margarin
½ teáskanál só
frissen őrölt bors
90 g búzaliszt
kb. 3 darab tojás (M-es)
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

1 darab piros alma
½ csokor metélőhagyma
kevés kakukkfű vagy citromillatú kakukkfű
1 darab kezeletlen héjú citrom
kb. 200 g füstölt pisztrángfilé
200 g krémsajt (natúr vagy tejszínes)
frissen őrölt bors
kb. 50 g savanykás vörösáfonyadzsem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vizet a vajjal vagy margarinnal, a sóval és a borssal egy kis edényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet egyszerre a forró folyadékhoz adjuk és fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 percig állandó kevergetés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és egy keverőtálba tesszük. A 2 darab tojást egymás után konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit keverünk bele, míg erősen csillogó, az edény falától elváló, a dagasztó spirálon függő tésztát nem kapunk. A sütőport csak a hideg tésztába keverjük bele.

A tésztából két teáskanál segítségével kb. 22-24 egyenlő méretű halmot teszünk a tepsibe, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményeket megsütjük. (A sütési idő első 15 percében ne nyissuk ki a sütőajtót, különben a sütemények összeesnek.)

Sütési idő: kb. 28-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
Az almát megmossuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd a díszítéshez a profiterolok számával megegyező szép, vékony szeleteket levágunk, a többi almát apróra kockázzuk. A metélőhagymát megmossuk, profiterolonként 1-1 szálat félreteszünk a díszítéshez, a maradék metélőhagymát felaprítjuk. A kakukkfüvet megmossuk, a leveleit leszedjük a szárról és finomra aprítjuk. A citromot forró víz alatt alaposan megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, majd a citrom felének levét kifacsarjuk. A pisztrángfiléből szintén a profiterolok számával megegyező kis darabkákat levágunk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk. A krémsajtot és a Creme VEGA-t összekeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott almát, a felaprított metélőhagymát, kakukkfüvet és pisztrángfilét, majd az egészet a citrom héjával és levével, valamint sóval és őrölt borssal ízesítjük.

Összeállítás, díszítés:
A profiterolokat kettévágjuk, az alsó darabokon elosztjuk a krémet, erre kerülnek a félretett almaszeletek, a metélőhagyma és a pisztrángfilé-darabok. Kanalazunk mindre a az áfonyadzsemből, majd rájuk tesszük a profiterol kalapokat.

Tipp:

A töltelékhez füstölt pisztrángfilé helyett azonos mennyiségű marhasültet, füstölt libamellet vagy füstölt lazacot is használhatunk.
Profiterol pisztrángkrémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!