Poharas Panna Cotta
Hozzávalók
Panna Cotta-krémhez:
250 ml tej
500 ml habtejszín
70 g cukor
1 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
6 lap Dr. Oetker Lapzselatin
Tálaláshoz:
kevés Baileys® (Whiskys-tejszínes krémlikőr) vagy karamellöntet
Elkészítés
Elkészítés:
Panna Cotta- krém:
A tejet a tejszínnel, a cukorral és a felvágott vaníliarúddal kevergetés közben felforraljuk. A lángot lejjebb vesszük, és kb. 10 percig lassú tűzön főzzük tovább. Levesszük a tűzről, és eltávolítjuk a vaníliarudat. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, és belekeverjük a még meleg krémbe.
A Panna Cotta-t átszűrjük, majd poharakba töltjük.
Lefedve éjszakára hideg helyre tesszük.
Tálalás:
A Panna Cotta-t Baileys®-zel vagy karamellöntettel tálaljuk.
A tejet a tejszínnel, a cukorral és a felvágott vaníliarúddal kevergetés közben felforraljuk. A lángot lejjebb vesszük, és kb. 10 percig lassú tűzön főzzük tovább. Levesszük a tűzről, és eltávolítjuk a vaníliarudat. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, és belekeverjük a még meleg krémbe.
A Panna Cotta-t átszűrjük, majd poharakba töltjük.
Lefedve éjszakára hideg helyre tesszük.
Tálalás:
A Panna Cotta-t Baileys®-zel vagy karamellöntettel tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Poharas Panna Cotta
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Panna Cotta-krémhez:
250 ml tej
500 ml habtejszín
70 g cukor
1 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
6 lap Dr. Oetker Lapzselatin
Tálaláshoz:
kevés Baileys® (Whiskys-tejszínes krémlikőr) vagy karamellöntet
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Panna Cotta- krém:
A tejet a tejszínnel, a cukorral és a felvágott vaníliarúddal kevergetés közben felforraljuk. A lángot lejjebb vesszük, és kb. 10 percig lassú tűzön főzzük tovább. Levesszük a tűzről, és eltávolítjuk a vaníliarudat. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, és belekeverjük a még meleg krémbe.
A Panna Cotta-t átszűrjük, majd poharakba töltjük.
Lefedve éjszakára hideg helyre tesszük.
Tálalás:
A Panna Cotta-t Baileys®-zel vagy karamellöntettel tálaljuk.
A tejet a tejszínnel, a cukorral és a felvágott vaníliarúddal kevergetés közben felforraljuk. A lángot lejjebb vesszük, és kb. 10 percig lassú tűzön főzzük tovább. Levesszük a tűzről, és eltávolítjuk a vaníliarudat. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, és belekeverjük a még meleg krémbe.
A Panna Cotta-t átszűrjük, majd poharakba töltjük.
Lefedve éjszakára hideg helyre tesszük.
Tálalás:
A Panna Cotta-t Baileys®-zel vagy karamellöntettel tálaljuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?