
Poharas Panna Cotta



Hozzávalók
Panna Cotta-krémhez:
250 ml tej
500 ml habtejszín
70 g cukor
1 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
6 lap Dr. Oetker Lapzselatin
Tálaláshoz:
kevés Baileys® (Whiskys-tejszínes krémlikőr) vagy karamellöntet
Elkészítés
Elkészítés:
Panna Cotta- krém:
A tejet a tejszínnel, a cukorral és a felvágott vaníliarúddal kevergetés közben felforraljuk. A lángot lejjebb vesszük, és kb. 10 percig lassú tűzön főzzük tovább. Levesszük a tűzről, és eltávolítjuk a vaníliarudat. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, és belekeverjük a még meleg krémbe.
A Panna Cotta-t átszűrjük, majd poharakba töltjük.
Lefedve éjszakára hideg helyre tesszük.
Tálalás:
A Panna Cotta-t Baileys®-zel vagy karamellöntettel tálaljuk.
A tejet a tejszínnel, a cukorral és a felvágott vaníliarúddal kevergetés közben felforraljuk. A lángot lejjebb vesszük, és kb. 10 percig lassú tűzön főzzük tovább. Levesszük a tűzről, és eltávolítjuk a vaníliarudat. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, és belekeverjük a még meleg krémbe.
A Panna Cotta-t átszűrjük, majd poharakba töltjük.
Lefedve éjszakára hideg helyre tesszük.
Tálalás:
A Panna Cotta-t Baileys®-zel vagy karamellöntettel tálaljuk.

Kedvencnek jelölöm

Poharas Panna Cotta
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Panna Cotta-krémhez:
250 ml tej
500 ml habtejszín
70 g cukor
1 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
6 lap Dr. Oetker Lapzselatin
Tálaláshoz:
kevés Baileys® (Whiskys-tejszínes krémlikőr) vagy karamellöntet
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Panna Cotta- krém:
A tejet a tejszínnel, a cukorral és a felvágott vaníliarúddal kevergetés közben felforraljuk. A lángot lejjebb vesszük, és kb. 10 percig lassú tűzön főzzük tovább. Levesszük a tűzről, és eltávolítjuk a vaníliarudat. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, és belekeverjük a még meleg krémbe.
A Panna Cotta-t átszűrjük, majd poharakba töltjük.
Lefedve éjszakára hideg helyre tesszük.
Tálalás:
A Panna Cotta-t Baileys®-zel vagy karamellöntettel tálaljuk.
A tejet a tejszínnel, a cukorral és a felvágott vaníliarúddal kevergetés közben felforraljuk. A lángot lejjebb vesszük, és kb. 10 percig lassú tűzön főzzük tovább. Levesszük a tűzről, és eltávolítjuk a vaníliarudat. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, és belekeverjük a még meleg krémbe.
A Panna Cotta-t átszűrjük, majd poharakba töltjük.
Lefedve éjszakára hideg helyre tesszük.
Tálalás:
A Panna Cotta-t Baileys®-zel vagy karamellöntettel tálaljuk.

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?