Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pisztáciás-málnás tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5-6 adag elkészítéséhez

Tiramisu krémhez:

250 ml hideg tej
250 g mascarpone sajt

Rétegezéshez:

100 g babapiskóta
kb. 100 ml hideg, erős presszókávé
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 csapott teáskanál cukor (ízlés szerint)
300 g málna
kb. 100-120 g apróra vágott pisztácia

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A málnát megmossuk, szemezzük. A babapiskótákat 3-4 darabba vágjuk, a presszókávét összekeverjük a rumaromával és a cukorral. A málnából és a pisztáciából tetszés szerint félreteszünk a díszítéshez.

Elkészítés:

Egy magas falú keverőtálba beleöntjük a hideg tejet. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton felverjük, végül közepes fokozaton, röviden hozzákeverjük a mascarponét.

A tiramisu krémet az ízesített kávéval átitatott babapiskótával, a málnával és a pisztáciával együtt elosztjuk, rétegezzük a desszertes poharakban.

A pisztáciás-málnás tiramisu desszertet legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálalás előtt a félretett málnaszemekkel és pisztáciával díszítjük.

Tipp:

Megszórhatjuk a tiramisu desszert tetejét némi Dr. Oetker Holland Kakaóval is.
Pisztáciás-málnás tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!