Pisztáciás-málnás kosárkák Airfryerben
Hozzávalók
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
Díszítéshez:
némi porcukor
Töltelékhez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
némi apróra vágott pisztácia
15 szem málna
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról.
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztából 15 darab egyenlő nagyságú (kb. 8x8 cm) négyzetet vágunk. Minden négyzetlapot a szélétől számított kb. 0,5-0,8 centiméterre körben bevágunk úgy, hogy az egyik szemközti sarkot nem vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk, így egy rombuszformát kapunk. A keretet átkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával, a kereten belüli részt villával megszurkáljuk. A kosárkákat az Airfryerbe helyezzük, és a süteményeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes sütemény elkészül. Az elkészült kosárkákat süteményrácson hagyjuk kihűlni, majd miután kihűltek, megszórjuk egy kevés porcukorral.
Töltelék:
A hideg habtejszínt egy magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő), a vaníliás cukor és a habfixáló hozzáadásával kemény habbá verjük. A tejszínhabot tetszőleges fejjel ellátott habzsákba tesszük, és a kosárkákba nyomjuk. Megszórjuk aprított pisztáciával, végül a tetejükre teszünk 1-1 szem málnát.
A leveles tésztából 15 darab egyenlő nagyságú (kb. 8x8 cm) négyzetet vágunk. Minden négyzetlapot a szélétől számított kb. 0,5-0,8 centiméterre körben bevágunk úgy, hogy az egyik szemközti sarkot nem vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk, így egy rombuszformát kapunk. A keretet átkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával, a kereten belüli részt villával megszurkáljuk. A kosárkákat az Airfryerbe helyezzük, és a süteményeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes sütemény elkészül. Az elkészült kosárkákat süteményrácson hagyjuk kihűlni, majd miután kihűltek, megszórjuk egy kevés porcukorral.
Töltelék:
A hideg habtejszínt egy magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő), a vaníliás cukor és a habfixáló hozzáadásával kemény habbá verjük. A tejszínhabot tetszőleges fejjel ellátott habzsákba tesszük, és a kosárkákba nyomjuk. Megszórjuk aprított pisztáciával, végül a tetejükre teszünk 1-1 szem málnát.
Tipp:
A tejszínes tölteléket Dr. Oetker Habporral is elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Pisztáciás-málnás kosárkák Airfryerben
Hozzávalók
15 darab elkészítéséhez
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
Díszítéshez:
némi porcukor
Töltelékhez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
némi apróra vágott pisztácia
15 szem málna
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról.
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztából 15 darab egyenlő nagyságú (kb. 8x8 cm) négyzetet vágunk. Minden négyzetlapot a szélétől számított kb. 0,5-0,8 centiméterre körben bevágunk úgy, hogy az egyik szemközti sarkot nem vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk, így egy rombuszformát kapunk. A keretet átkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával, a kereten belüli részt villával megszurkáljuk. A kosárkákat az Airfryerbe helyezzük, és a süteményeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes sütemény elkészül. Az elkészült kosárkákat süteményrácson hagyjuk kihűlni, majd miután kihűltek, megszórjuk egy kevés porcukorral.
Töltelék:
A hideg habtejszínt egy magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő), a vaníliás cukor és a habfixáló hozzáadásával kemény habbá verjük. A tejszínhabot tetszőleges fejjel ellátott habzsákba tesszük, és a kosárkákba nyomjuk. Megszórjuk aprított pisztáciával, végül a tetejükre teszünk 1-1 szem málnát.
A leveles tésztából 15 darab egyenlő nagyságú (kb. 8x8 cm) négyzetet vágunk. Minden négyzetlapot a szélétől számított kb. 0,5-0,8 centiméterre körben bevágunk úgy, hogy az egyik szemközti sarkot nem vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk, így egy rombuszformát kapunk. A keretet átkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával, a kereten belüli részt villával megszurkáljuk. A kosárkákat az Airfryerbe helyezzük, és a süteményeket megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Addig ismételjük a sütést, amíg az összes sütemény elkészül. Az elkészült kosárkákat süteményrácson hagyjuk kihűlni, majd miután kihűltek, megszórjuk egy kevés porcukorral.
Töltelék:
A hideg habtejszínt egy magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő), a vaníliás cukor és a habfixáló hozzáadásával kemény habbá verjük. A tejszínhabot tetszőleges fejjel ellátott habzsákba tesszük, és a kosárkákba nyomjuk. Megszórjuk aprított pisztáciával, végül a tetejükre teszünk 1-1 szem málnát.
Tipp:
A tejszínes tölteléket Dr. Oetker Habporral is elkészíthetjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?