Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Palacsinta gyümölcsös töltelékkel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Tésztához:

200 g tönkölybúzaliszt
1 evőkanál nádcukor
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
400 ml mandulaital
3 evőkanál napraforgómag

Sütéshez:

kb. 50 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Töltelékhez:

150 g vegyes bogyós gyümölcsök
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vanillincukrot, a sütőport és a sót egy keverőtálban. Fokozatosan keverjük bele a mandulaitalt kézi habverővel vagy konyhai robotgéppel (habverő) ügyelve arra, hogy ne legyen csomós. Tegyünk félre 1 evőkanál creme vega-t. A maradék VEGA-krémet és az olajat forgassuk a tésztába.

Sütés:
Melegítsünk fel egy kevés olajat egy kis (kb. 18 cm átmérőjű) bevonatos serpenyőben. Egy réteg tésztát egyenletesen, forgó mozdulatokkal kenje el a tepsi alján. Amint a széle aranyszínűvé válik, óvatosan fordítsuk meg a palacsintát egy spatula segítségével. Süssük a másik oldalát is aranyszínűre. A következő palacsinta sütése előtt adjon egy kis olajat a serpenyőbe. Süssünk még kb. 7 palacsintát ugyanígy a maradék tésztával, minden sütés előtt keverjük meg a tésztát.

Töltelék:
Válogassuk szét a gyümölcsöket, tisztítsuk meg, ha szükséges, mossuk meg, és pürésítsük a felét. Keverjük össze a bogyós gyümölcspürét a vanillincukorral és 1 evőkanál VEGA-krémmel.
A palacsintákat kenjük meg a gyümölcspürével, tekerjük fel és vágjuk kb. 3 cm széles szeletekre. Díszítsük a maradék bogyós gyümölcsökkel, és tálaljuk a maradék mártással.

Tipp:

Szezontól függően akár használhatunk friss sárgabarackot is a töltelékhez.
Palacsinta gyümölcsös töltelékkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!