Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Overnight Gyümölcsös zabkása

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

1 adag elkészítéséhez

Zabkásához:

150 ml hideg tej
30 g tetszőleges vegyes erdei gyümölcs (pl. málna, áfonya, piros ribizli)

Díszítéshez:

1 teáskanál szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Gyümölcsös zabkása desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az zabkását és a 150 ml tejet egy tálba öntjük, alaposan elkeverjük és legalább 4 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük. Fogyasztás előtt még egyszer átkeverjük.

A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit leszemezzük. A mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk, majd azonnal egy hideg tányérra tesszük, és hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

A desszertet egy tetszőleges pohárba rétegezzük Creme VEGA-val, a zabkásával és a gyümölcsökkel együtt, pirított mandulával díszítve tálaljuk.

Tippek:

Fagyasztott gyümölcsökből is elkészíthető a Gyümölcsös zabkása Creme VEGA-val desszert.
A Gyümölcsös zabkása Creme VEGA-val gazdagított édes desszert gyerekeknek.

Hozzászólások

S
Szilvia Ungvári
Dátum 2022. May. 25. 07:41
Elmagyarázná valaki, hogy ha a receptben tej szerepel a zabkása megfőzéséhez, akkor a rétegezéshez miért Créme Vega? A Créme Vega egy szója alapú tejföl helyettesítő vegánoknak vagy tejérzékenyeknek.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!