Ordás bukta
Hozzávalók
Tészta:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 tojássárga
2 dl langyos tej
3 ek cukor
Töltelék:
50 dkg orda
15 dkg cukor
1 tojás
apróra vágott friss kapor(1 kötés)
Elkészítés
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Az ordát kikavarjuk a cukorral, tojással és a kaporral.
A tésztát fél centiméter vastagra nyújtjuk. Négyzeteket vágunk, aminek a közepébe rakjuk az ordát. Összehajtogatjuk és forró lerben (sütőben) készre sütjük.
Erdélyben szokás pünkösdkor ordás tésztát készíteni.
Az ordát kikavarjuk a cukorral, tojással és a kaporral.
A tésztát fél centiméter vastagra nyújtjuk. Négyzeteket vágunk, aminek a közepébe rakjuk az ordát. Összehajtogatjuk és forró lerben (sütőben) készre sütjük.
Erdélyben szokás pünkösdkor ordás tésztát készíteni.
Alternatív elkészítés
ÁLDOTT PUNKÖSDI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDEN SÜTI BARÁTNAK.
Kedvencnek jelölöm
Ordás bukta
Hozzávalók
Tészta:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 tojássárga
2 dl langyos tej
3 ek cukor
Töltelék:
50 dkg orda
15 dkg cukor
1 tojás
apróra vágott friss kapor(1 kötés)
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Az ordát kikavarjuk a cukorral, tojással és a kaporral.
A tésztát fél centiméter vastagra nyújtjuk. Négyzeteket vágunk, aminek a közepébe rakjuk az ordát. Összehajtogatjuk és forró lerben (sütőben) készre sütjük.
Erdélyben szokás pünkösdkor ordás tésztát készíteni.
Az ordát kikavarjuk a cukorral, tojással és a kaporral.
A tésztát fél centiméter vastagra nyújtjuk. Négyzeteket vágunk, aminek a közepébe rakjuk az ordát. Összehajtogatjuk és forró lerben (sütőben) készre sütjük.
Erdélyben szokás pünkösdkor ordás tésztát készíteni.
Alternatív elkészítés
ÁLDOTT PUNKÖSDI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDEN SÜTI BARÁTNAK.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?