Olajban sült tészta
Hozzávalók
Élesztős tésztához:
Sütéshez:
Szóráshoz:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet az élesztővel alaposan egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a langyos tej-zsír keveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt dagasszuk sima tésztává. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta (kb. 45-50 perc).
Formázás:
Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, vegyük ki a tálból, és gyúrjuk át újra röviden a munkafelületen. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen alig 1 cm vastagságú téglalap alakúra sodorjuk ki, és késsel vagy pizzahengerrel kb. 4 cm-es rozettákat vágunk belőle. Hagyjuk a tésztát a munkafelületen kb. 10 percig kelni.
Közben a zsiradékot egy serpenyőben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra melegítsük fel úgy, hogy a zsiradékba tartott fakanál nyele körül buborékok képződjenek.
Sütés:
Tegyük a tésztadarabokat adagokban a forró zsiradékba és süssük mindkét oldalát aranybarnára, majd szedjük ki és konyhai papíron jól csepegtessük le. Még forrón szórjuk meg a porcukorral, és tálaljuk melegen a szilvalekvárral.
Tipp:
Olajban sült tészta
Hozzávalók
kb. 50-60 darab elkészítéséhez
Élesztős tésztához:
Sütéshez:
Szóráshoz:
Tálaláshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet az élesztővel alaposan egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a langyos tej-zsír keveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt dagasszuk sima tésztává. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta (kb. 45-50 perc).
Formázás:
Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, vegyük ki a tálból, és gyúrjuk át újra röviden a munkafelületen. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen alig 1 cm vastagságú téglalap alakúra sodorjuk ki, és késsel vagy pizzahengerrel kb. 4 cm-es rozettákat vágunk belőle. Hagyjuk a tésztát a munkafelületen kb. 10 percig kelni.
Közben a zsiradékot egy serpenyőben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra melegítsük fel úgy, hogy a zsiradékba tartott fakanál nyele körül buborékok képződjenek.
Sütés:
Tegyük a tésztadarabokat adagokban a forró zsiradékba és süssük mindkét oldalát aranybarnára, majd szedjük ki és konyhai papíron jól csepegtessük le. Még forrón szórjuk meg a porcukorral, és tálaljuk melegen a szilvalekvárral.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?