Olajban sült tészta
Hozzávalók
Élesztős tésztához:
Sütéshez:
Szóráshoz:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet az élesztővel alaposan egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a langyos tej-zsír keveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt dagasszuk sima tésztává. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta (kb. 45-50 perc).
Formázás:
Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, vegyük ki a tálból, és gyúrjuk át újra röviden a munkafelületen. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen alig 1 cm vastagságú téglalap alakúra sodorjuk ki, és késsel vagy pizzahengerrel kb. 4 cm-es rozettákat vágunk belőle. Hagyjuk a tésztát a munkafelületen kb. 10 percig kelni.
Közben a zsiradékot egy serpenyőben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra melegítsük fel úgy, hogy a zsiradékba tartott fakanál nyele körül buborékok képződjenek.
Sütés:
Tegyük a tésztadarabokat adagokban a forró zsiradékba és süssük mindkét oldalát aranybarnára, majd szedjük ki és konyhai papíron jól csepegtessük le. Még forrón szórjuk meg a porcukorral, és tálaljuk melegen a szilvalekvárral.
Tipp:
Olajban sült tészta
Hozzávalók
kb. 50-60 darab elkészítéséhez
Élesztős tésztához:
Sütéshez:
Szóráshoz:
Tálaláshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet az élesztővel alaposan egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a langyos tej-zsír keveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt dagasszuk sima tésztává. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta (kb. 45-50 perc).
Formázás:
Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, vegyük ki a tálból, és gyúrjuk át újra röviden a munkafelületen. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen alig 1 cm vastagságú téglalap alakúra sodorjuk ki, és késsel vagy pizzahengerrel kb. 4 cm-es rozettákat vágunk belőle. Hagyjuk a tésztát a munkafelületen kb. 10 percig kelni.
Közben a zsiradékot egy serpenyőben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra melegítsük fel úgy, hogy a zsiradékba tartott fakanál nyele körül buborékok képződjenek.
Sütés:
Tegyük a tésztadarabokat adagokban a forró zsiradékba és süssük mindkét oldalát aranybarnára, majd szedjük ki és konyhai papíron jól csepegtessük le. Még forrón szórjuk meg a porcukorral, és tálaljuk melegen a szilvalekvárral.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?