Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Olajban sült tészta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 50-60 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 50-60 darab elkészítéséhez

Élesztős tésztához:

150 ml tej
50 g vaj vagy margarin
350 g búzaliszt
50 g cukor
½ teáskanál só
1 db tojás (M-es)

Sütéshez:

Sütőzsír, pl. vaj vagy napraforgóolaj

Szóráshoz:

egy kevés porcukor

Tálaláshoz:

kb. 150 g szilvalekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

Élesztős tészta:
Keverjük össze a lisztet az élesztővel alaposan egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a langyos tej-zsír keveréket. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt dagasszuk sima tésztává. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta (kb. 45-50 perc).

Formázás:
Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, vegyük ki a tálból, és gyúrjuk át újra röviden a munkafelületen. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen alig 1 cm vastagságú téglalap alakúra sodorjuk ki, és késsel vagy pizzahengerrel kb. 4 cm-es rozettákat vágunk belőle. Hagyjuk a tésztát a munkafelületen kb. 10 percig kelni.
Közben a zsiradékot egy serpenyőben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra melegítsük fel úgy, hogy a zsiradékba tartott fakanál nyele körül buborékok képződjenek.

Sütés:
Tegyük a tésztadarabokat adagokban a forró zsiradékba és süssük mindkét oldalát aranybarnára, majd szedjük ki és konyhai papíron jól csepegtessük le. Még forrón szórjuk meg a porcukorral, és tálaljuk melegen a szilvalekvárral.

Tipp:

A nyers tészta lefagyasztható.
Olajban sült tészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!