Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nyuszi palacsinta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-7 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-7 darab elkészítéséhez

Palacsintához:

300 ml tej

Sütéshez:

kevés margarin

Díszítéshez:

némi tejszínhab
némi kókuszreszelék
tetszőleges gyümölcsök (pl. eper, banán)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Palacsinta:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kisütjük a palacsintákat a következőképpen: 1 nyuszihoz 1 nagyobb (kb. 9 cm Ø) és egy 1 kisebb (kb. 6,5-7 cm Ø) kerek palacsintát sütünk, ez a 2 palacsinta alkotja majd a nyuszi testét és fejét. Ezeken kívül sütünk még 2 darab kb. 5-6 cm hosszú fület, illetve 2 darab kicsi, kb. 2,5-3 cm-es kerek vagy kissé ovális formát a tappancsoknak. A serpenyőbe adagolt tésztát kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Hasonlóan kisütjük a többi palacsintát is.

A kész palacsintákból tányérokra helyezve kialakítjuk a nyuszi formákat, a nyuszik farka 1-1 kis tejszínhab halom kókuszreszelékkel megszórva, a tappancsokat pedig dekor tollal rajzoljuk meg.
Megmosott, megtisztított, feldarabolt gyümölcsökkel tálaljuk a nyuszi palacsintákat.

Tippek:

A tésztát a legegyszerűbb műanyag adagoló flakonból a serpenyőbe nyomni.
Dr. Oetker vanília- vagy csokoládéízű Desszertöntetet vagy lekvárt is kínálhatunk a palacsinták mellé.
Nyuszi palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!