Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nagymama körtés süteménye

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

némi zsiradék

Tésztához:

230 g felezett körtebefőtt (lecsepegtetve)
200 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g lágy vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
175 g cukor
50 g pörkölt, őrölt mogyoró
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 csipet só
100 g csokoládélap
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A jól lecsepegtetett körtét felkockázzuk. A sütőforma alját zsiradékkal kikenjük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a mogyoró, a csokoládélapok és a körte kivételével, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A mogyorót és a csokoládélapokat belekeverjük a tésztába. A tésztát az előkészített sütőformába simítjuk, és a körtekockákat elrendezzük a tetején úgy, hogy körben a szélén 1 cm területet szabadon hagyunk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Lecsatoljuk, majd eltávolítjuk a sütőforma szélét. A süteményt leválasztjuk a formáról, sütőrácson, de a formán hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A süteményt porcukorral megszórva tálalhatjuk.
Nagymama körtés süteménye

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!