Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nagymama körtés süteménye

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

némi zsiradék

Tésztához:

230 g felezett körtebefőtt (lecsepegtetve)
200 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g lágy vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
175 g cukor
50 g pörkölt, őrölt mogyoró
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 csipet só
100 g csokoládélap
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A jól lecsepegtetett körtét felkockázzuk. A sütőforma alját zsiradékkal kikenjük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a mogyoró, a csokoládélapok és a körte kivételével, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A mogyorót és a csokoládélapokat belekeverjük a tésztába. A tésztát az előkészített sütőformába simítjuk, és a körtekockákat elrendezzük a tetején úgy, hogy körben a szélén 1 cm területet szabadon hagyunk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Lecsatoljuk, majd eltávolítjuk a sütőforma szélét. A süteményt leválasztjuk a formáról, sütőrácson, de a formán hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A süteményt porcukorral megszórva tálalhatjuk.
Nagymama körtés süteménye

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!