Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyoróvajas linzer

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-14 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-14 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
kiszúróformák (kör alakú, kb. 6,5-7 cm Ø és kb. 2 cm Ø)

Tésztához:

225 g búzaliszt
75 g őrölt törökmogyoró
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)

Mázhoz:

Ezenkívül:

kb. 250-275 g lágy mogyoróvaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az őrölt törökmogyoróval és a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és frissentartó fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és páros számú korongot szúrunk ki belőle. A tésztakorongokat a tepsibe tesszük, és a felének közepéből még kiszúrunk egy-egy kis kör alakot. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a linzereket megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A linzereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Máz:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, ezután tetszés szerint díszítjük vele a kiszúrt linzereket (pl. félig bevonjuk), és süteményrácsra helyezve hagyjuk megszilárdulni.

A minta nélküli linzereket megkenjük mogyoróvajjal, és ráhelyezünk mindre 1-1 kiszúrt linzert, majd szobahőmérsékleten legalább 4-5 órát (de még jobb, ha egy éjszakát) pihentetjük.

Tipp:

Még intenzívebben mogyorós ízvilágú lesz a linzer tésztája, ha a törökmogyorót először durvára aprítjuk, és forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. Ezután rögtön áthelyezzük egy hideg tányérra, hagyjuk kihűlni, majd finomra őröljük.
Mogyoróvajas linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!