Húsvéti kekszek
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
1 darab tojás (M-es)
125 g lágy vaj vagy margarin
Mázhoz:
45 ml tej
Díszítéshez:
1-2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét Prémium
dekorcukrok tetszés szerint
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát tegyük hűtőszekrénybe kb. 30 percre. A sütőt melegítsük elő.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 3-5 mm vastagságúra, és szúrjunk ki húsvéti motívumokat. Helyezzük a kiszúrt formákat egy előkészített tepsire, tetejét kenjük meg tejjel, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a kekszeket.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe sajt sütője tulajdonságait!
A tepsit vegyük ki a sütőből, majd a sütőpapírral együtt húzzuk a süteményeket egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót egy kis tálban, kis lángon vízgőz felett. Mártsuk a húsvéti kekszeket enyhén a felolvasztott bevonóba, majd helyezzük egy sütőpapírra. Díszítsük a húsvéti kekszeket húsvéti dekor cukor mix-el, és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát tegyük hűtőszekrénybe kb. 30 percre. A sütőt melegítsük elő.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 3-5 mm vastagságúra, és szúrjunk ki húsvéti motívumokat. Helyezzük a kiszúrt formákat egy előkészített tepsire, tetejét kenjük meg tejjel, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a kekszeket.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe sajt sütője tulajdonságait!
A tepsit vegyük ki a sütőből, majd a sütőpapírral együtt húzzuk a süteményeket egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót egy kis tálban, kis lángon vízgőz felett. Mártsuk a húsvéti kekszeket enyhén a felolvasztott bevonóba, majd helyezzük egy sütőpapírra. Díszítsük a húsvéti kekszeket húsvéti dekor cukor mix-el, és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.
Kedvencnek jelölöm
Húsvéti kekszek
Hozzávalók
kb. 30-40 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 darab tojás (M-es)
125 g lágy vaj vagy margarin
Mázhoz:
45 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát tegyük hűtőszekrénybe kb. 30 percre. A sütőt melegítsük elő.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 3-5 mm vastagságúra, és szúrjunk ki húsvéti motívumokat. Helyezzük a kiszúrt formákat egy előkészített tepsire, tetejét kenjük meg tejjel, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a kekszeket.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe sajt sütője tulajdonságait!
A tepsit vegyük ki a sütőből, majd a sütőpapírral együtt húzzuk a süteményeket egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót egy kis tálban, kis lángon vízgőz felett. Mártsuk a húsvéti kekszeket enyhén a felolvasztott bevonóba, majd helyezzük egy sütőpapírra. Díszítsük a húsvéti kekszeket húsvéti dekor cukor mix-el, és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát tegyük hűtőszekrénybe kb. 30 percre. A sütőt melegítsük elő.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 3-5 mm vastagságúra, és szúrjunk ki húsvéti motívumokat. Helyezzük a kiszúrt formákat egy előkészített tepsire, tetejét kenjük meg tejjel, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a kekszeket.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe sajt sütője tulajdonságait!
A tepsit vegyük ki a sütőből, majd a sütőpapírral együtt húzzuk a süteményeket egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót egy kis tálban, kis lángon vízgőz felett. Mártsuk a húsvéti kekszeket enyhén a felolvasztott bevonóba, majd helyezzük egy sütőpapírra. Díszítsük a húsvéti kekszeket húsvéti dekor cukor mix-el, és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?