Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti kekszek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30-40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30-40 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g porcukor
1 darab tojás (M-es)
125 g lágy vaj vagy margarin

Mázhoz:

45 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát tegyük hűtőszekrénybe kb. 30 percre. A sütőt melegítsük elő.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 3-5 mm vastagságúra, és szúrjunk ki húsvéti motívumokat. Helyezzük a kiszúrt formákat egy előkészített tepsire, tetejét kenjük meg tejjel, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a kekszeket.

Sütési idő: kb. 8-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe sajt sütője tulajdonságait!

A tepsit vegyük ki a sütőből, majd a sütőpapírral együtt húzzuk a süteményeket egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót egy kis tálban, kis lángon vízgőz felett. Mártsuk a húsvéti kekszeket enyhén a felolvasztott bevonóba, majd helyezzük egy sütőpapírra. Díszítsük a húsvéti kekszeket húsvéti dekor cukor mix-el, és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.
Húsvéti kekszek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!