Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti kekszek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30-40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30-40 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g porcukor
1 darab tojás (M-es)
125 g lágy vaj vagy margarin

Mázhoz:

45 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát tegyük hűtőszekrénybe kb. 30 percre. A sütőt melegítsük elő.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 3-5 mm vastagságúra, és szúrjunk ki húsvéti motívumokat. Helyezzük a kiszúrt formákat egy előkészített tepsire, tetejét kenjük meg tejjel, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a kekszeket.

Sütési idő: kb. 8-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe sajt sütője tulajdonságait!

A tepsit vegyük ki a sütőből, majd a sütőpapírral együtt húzzuk a süteményeket egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót egy kis tálban, kis lángon vízgőz felett. Mártsuk a húsvéti kekszeket enyhén a felolvasztott bevonóba, majd helyezzük egy sütőpapírra. Díszítsük a húsvéti kekszeket húsvéti dekor cukor mix-el, és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.
Húsvéti kekszek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!