Mogyorós ropogós muffin
Hozzávalók
kb. 12 darabhoz:
Tésztához:
Krokanthoz:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A megsült muffinokat 5 percig a sütőformában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk hűlni.
A krokanthoz a földimogyorót apróra törjük. A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az apróra tört mogyorót, és rövid ideig hevítjük. Majd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, ráfektetünk egy újabb sütőpapírt, és nyújtófával vékony lappá szétterítjük. (Fontos! Vigyázzunk, a massza nagyon forró!) Amint a felső papír elválik a mogyorós masszát, lehúzzuk róla. Egy éles kés pengéjét napraforgó olajjal bekenjük, és a még forró krokantot óvatosan 1 cm vékony csíkokra vágjuk. Majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínnel az Aranka krémport elkeverjük, hozzáadjuk a mogyorókrémet, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán felverjük, majd a kihűlt muffinok tetején egyenletesen elosztjuk. A krokant csíkokat kb. 5-6 cm hosszú darabokra törjük, és a muffinok tetejét díszítjük vele.
Mogyorós ropogós muffin
Hozzávalók
kb. 12 darabhoz:
Tésztához:
Krokanthoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A megsült muffinokat 5 percig a sütőformában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk hűlni.
A krokanthoz a földimogyorót apróra törjük. A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az apróra tört mogyorót, és rövid ideig hevítjük. Majd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, ráfektetünk egy újabb sütőpapírt, és nyújtófával vékony lappá szétterítjük. (Fontos! Vigyázzunk, a massza nagyon forró!) Amint a felső papír elválik a mogyorós masszát, lehúzzuk róla. Egy éles kés pengéjét napraforgó olajjal bekenjük, és a még forró krokantot óvatosan 1 cm vékony csíkokra vágjuk. Majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínnel az Aranka krémport elkeverjük, hozzáadjuk a mogyorókrémet, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán felverjük, majd a kihűlt muffinok tetején egyenletesen elosztjuk. A krokant csíkokat kb. 5-6 cm hosszú darabokra törjük, és a muffinok tetejét díszítjük vele.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?