Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mennyei vaníliás-meggyes desszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

200 ml hideg habtejszín
100 ml hideg tej
1 üveg meggybefőtt (lecsepegtetve kb. 350 g)
30 g cukor
200 ml meggylé
kb. 30 g szárított banánchips, vagy aprított mandula

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Mennyei vaníliás-meggyes desszert pohárkrém desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A krémet a csomagoláson található leírás alapján, de csak 200 ml tejszínnel és 100 ml hideg tejjel készítjük el. Simacsöves nyomózsákba (ø 14 mm) töltjük és spirálformában 4 nagy lapos tányérra nyomjuk. A lecsepegtetett meggybefőtt felét pépesítjük, hozzáadjuk a keményítőt, kimért cukrot és a meggylevet és sűrű gyümölcszselét főzünk. Hűlni hagyjuk, majd teáskanállal óvatosan elosztjuk a vaníliás krém mentén.

A banánchipset finomra aprítjuk, majd, vagy azt, vagy a mandulát a meggyzselére szórjuk.

Tippek

a Mennyei vaníliás-meggyes pohárkrém desszert egyéb gyümölcszselével is elkészíthető.
A Mennyei vaníliás-meggyes desszert pohárkrémként vagy desszertes tányérban is kínálható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!