
Mennyei hírnökök



Hozzávalók
Tésztához:
250 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
125 g Rama vajas íz
1 darab tojás (közepes méretű)
Töltelékhez:
kb. 50 g csokoládé (nagyobb darabokra törve)
Díszítéshez:
Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű
Elkészítés
Előkészítés:
A Mennyei hírnökök aprósütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk, és csillag alakú kiszúróformával (kb. 8 cm átmérőjű) kiszaggatjuk.
A csillagokat az előkészített tepsibe helyezzük, majd a csokoládédarabokat a csillagok közepére helyezzük és tetszés szerint, egy vagy mindkét csillagcsúcsot ráhajtjuk, és kissé a csokoládéhoz nyomjuk.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
A Mennyei hírnökök sütemény csillagokat ízlés szerint dekor tollal díszítjük, szemet-szájat rajzolva rá.
A csillagokat az előkészített tepsibe helyezzük, majd a csokoládédarabokat a csillagok közepére helyezzük és tetszés szerint, egy vagy mindkét csillagcsúcsot ráhajtjuk, és kissé a csokoládéhoz nyomjuk.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
A Mennyei hírnökök sütemény csillagokat ízlés szerint dekor tollal díszítjük, szemet-szájat rajzolva rá.
Tippek:
Jól záródó fémdobozban a sütemény akár 3 hétig is eltartható.
Ha a Mennyei hírnökök sütemény tésztája túl lágy lenne, akkor egy időre helyezzük be a hűtőszekrénybe.
Ha a Mennyei hírnökök sütemény tésztája túl lágy lenne, akkor egy időre helyezzük be a hűtőszekrénybe.

Kedvencnek jelölöm

Mennyei hírnökök
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
Tésztához:
250 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
125 g Rama vajas íz
1 darab tojás (közepes méretű)
Töltelékhez:
kb. 50 g csokoládé (nagyobb darabokra törve)
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Mennyei hírnökök aprósütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk, és csillag alakú kiszúróformával (kb. 8 cm átmérőjű) kiszaggatjuk.
A csillagokat az előkészített tepsibe helyezzük, majd a csokoládédarabokat a csillagok közepére helyezzük és tetszés szerint, egy vagy mindkét csillagcsúcsot ráhajtjuk, és kissé a csokoládéhoz nyomjuk.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
A Mennyei hírnökök sütemény csillagokat ízlés szerint dekor tollal díszítjük, szemet-szájat rajzolva rá.
A csillagokat az előkészített tepsibe helyezzük, majd a csokoládédarabokat a csillagok közepére helyezzük és tetszés szerint, egy vagy mindkét csillagcsúcsot ráhajtjuk, és kissé a csokoládéhoz nyomjuk.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
A Mennyei hírnökök sütemény csillagokat ízlés szerint dekor tollal díszítjük, szemet-szájat rajzolva rá.
Tippek:
Jól záródó fémdobozban a sütemény akár 3 hétig is eltartható.
Ha a Mennyei hírnökök sütemény tésztája túl lágy lenne, akkor egy időre helyezzük be a hűtőszekrénybe.
Ha a Mennyei hírnökök sütemény tésztája túl lágy lenne, akkor egy időre helyezzük be a hűtőszekrénybe.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

2

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

3

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?