Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Méhcsípés tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Krémhez:

200 g babapiskóta
500 ml hideg tej
250 g mascarpone

Feltéthez:

50 g cukor
200 g szeletelt mandula
100 ml habtejszín
40 g vaj vagy margarin

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tegyük a babapiskóta felét egy téglalap alakú tepsibe (kb. 20 x 16 cm, legalább 1,5 liter űrtartalmú), és áztassuk be 100 ml tejjel.

Krém:
Öntsünk 300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba. Adjuk hozzá a krémport, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton konyhai robotgéppel (habverő), majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig, amíg krémes állagú lesz. Keverjük bele a mascarponét.

A tiramisu-krém felét kenjük a babapiskótára tegyük rá a maradék babapiskótát és itassuk át a maradék tejjel. Kenjük rá a maradék tiramisu-krémet. Tegyük a tiramisut a hűtőszekrénybe.

Feltét:
Egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon, kevergetve karamellizáljuk a cukrot és a mandulát. A tejszínnel felengedjük, belekeverjük a vajat vagy margarint és rövid ideig forraljuk. Hagyjuk a serpenyőben hűlni kb. 10 percig.

Egy evőkanállal kenjük el a meleg feltétet a tiramisu tetején és tegyük az egészet további, legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.

Tipp:

A babapiskóta áztatásához használhatunk 200 ml erős kávét.
Méhcsípés tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!