
Méhcsípés tiramisu



Hozzávalók
Krémhez:
Feltéthez:
Elkészítés
Elkészítés:
Krém:
Öntsünk 300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba. Adjuk hozzá a krémport, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton konyhai robotgéppel (habverő), majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig, amíg krémes állagú lesz. Keverjük bele a mascarponét.
A tiramisu-krém felét kenjük a babapiskótára tegyük rá a maradék babapiskótát és itassuk át a maradék tejjel. Kenjük rá a maradék tiramisu-krémet. Tegyük a tiramisut a hűtőszekrénybe.
Feltét:
Egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon, kevergetve karamellizáljuk a cukrot és a mandulát. A tejszínnel felengedjük, belekeverjük a vajat vagy margarint és rövid ideig forraljuk. Hagyjuk a serpenyőben hűlni kb. 10 percig.
Egy evőkanállal kenjük el a meleg feltétet a tiramisu tetején és tegyük az egészet további, legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Tipp:


Méhcsípés tiramisu
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Krémhez:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Krém:
Öntsünk 300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba. Adjuk hozzá a krémport, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton konyhai robotgéppel (habverő), majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig, amíg krémes állagú lesz. Keverjük bele a mascarponét.
A tiramisu-krém felét kenjük a babapiskótára tegyük rá a maradék babapiskótát és itassuk át a maradék tejjel. Kenjük rá a maradék tiramisu-krémet. Tegyük a tiramisut a hűtőszekrénybe.
Feltét:
Egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon, kevergetve karamellizáljuk a cukrot és a mandulát. A tejszínnel felengedjük, belekeverjük a vajat vagy margarint és rövid ideig forraljuk. Hagyjuk a serpenyőben hűlni kb. 10 percig.
Egy evőkanállal kenjük el a meleg feltétet a tiramisu tetején és tegyük az egészet további, legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?