Méhcsípés tiramisu
Hozzávalók
Krémhez:
200 g babapiskóta
500 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Aranka krém vaníliaízű
250 g mascarpone
Feltéthez:
50 g cukor
200 g szeletelt mandula
100 ml habtejszín
40 g vaj vagy margarin
Elkészítés
Elkészítés:
Tegyük a babapiskóta felét egy téglalap alakú tepsibe (kb. 20 x 16 cm, legalább 1,5 liter űrtartalmú), és áztassuk be 100 ml tejjel.
Krém:
Öntsünk 300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba. Adjuk hozzá a krémport, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton konyhai robotgéppel (habverő), majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig, amíg krémes állagú lesz. Keverjük bele a mascarponét.
A tiramisu-krém felét kenjük a babapiskótára tegyük rá a maradék babapiskótát és itassuk át a maradék tejjel. Kenjük rá a maradék tiramisu-krémet. Tegyük a tiramisut a hűtőszekrénybe.
Feltét:
Egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon, kevergetve karamellizáljuk a cukrot és a mandulát. A tejszínnel felengedjük, belekeverjük a vajat vagy margarint és rövid ideig forraljuk. Hagyjuk a serpenyőben hűlni kb. 10 percig.
Egy evőkanállal kenjük el a meleg feltétet a tiramisu tetején és tegyük az egészet további, legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Krém:
Öntsünk 300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba. Adjuk hozzá a krémport, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton konyhai robotgéppel (habverő), majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig, amíg krémes állagú lesz. Keverjük bele a mascarponét.
A tiramisu-krém felét kenjük a babapiskótára tegyük rá a maradék babapiskótát és itassuk át a maradék tejjel. Kenjük rá a maradék tiramisu-krémet. Tegyük a tiramisut a hűtőszekrénybe.
Feltét:
Egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon, kevergetve karamellizáljuk a cukrot és a mandulát. A tejszínnel felengedjük, belekeverjük a vajat vagy margarint és rövid ideig forraljuk. Hagyjuk a serpenyőben hűlni kb. 10 percig.
Egy evőkanállal kenjük el a meleg feltétet a tiramisu tetején és tegyük az egészet további, legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Tipp:
A babapiskóta áztatásához használhatunk 200 ml erős kávét.
Kedvencnek jelölöm
Méhcsípés tiramisu
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Krémhez:
200 g babapiskóta
500 ml hideg tej
250 g mascarpone
Feltéthez:
50 g cukor
200 g szeletelt mandula
100 ml habtejszín
40 g vaj vagy margarin
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tegyük a babapiskóta felét egy téglalap alakú tepsibe (kb. 20 x 16 cm, legalább 1,5 liter űrtartalmú), és áztassuk be 100 ml tejjel.
Krém:
Öntsünk 300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba. Adjuk hozzá a krémport, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton konyhai robotgéppel (habverő), majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig, amíg krémes állagú lesz. Keverjük bele a mascarponét.
A tiramisu-krém felét kenjük a babapiskótára tegyük rá a maradék babapiskótát és itassuk át a maradék tejjel. Kenjük rá a maradék tiramisu-krémet. Tegyük a tiramisut a hűtőszekrénybe.
Feltét:
Egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon, kevergetve karamellizáljuk a cukrot és a mandulát. A tejszínnel felengedjük, belekeverjük a vajat vagy margarint és rövid ideig forraljuk. Hagyjuk a serpenyőben hűlni kb. 10 percig.
Egy evőkanállal kenjük el a meleg feltétet a tiramisu tetején és tegyük az egészet további, legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Krém:
Öntsünk 300 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba. Adjuk hozzá a krémport, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton konyhai robotgéppel (habverő), majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig, amíg krémes állagú lesz. Keverjük bele a mascarponét.
A tiramisu-krém felét kenjük a babapiskótára tegyük rá a maradék babapiskótát és itassuk át a maradék tejjel. Kenjük rá a maradék tiramisu-krémet. Tegyük a tiramisut a hűtőszekrénybe.
Feltét:
Egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon, kevergetve karamellizáljuk a cukrot és a mandulát. A tejszínnel felengedjük, belekeverjük a vajat vagy margarint és rövid ideig forraljuk. Hagyjuk a serpenyőben hűlni kb. 10 percig.
Egy evőkanállal kenjük el a meleg feltétet a tiramisu tetején és tegyük az egészet további, legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Tipp:
A babapiskóta áztatásához használhatunk 200 ml erős kávét.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?