Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-csokoládés desszert

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

300 ml tej
200 ml habtejszín
35 g cukor

Ezenkívül:

50 g aprított mandula
1 evőkanál cukor
350 g magozott meggybefőtt (lecsepegtetett)

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A pudingot a csomagoláson lévő elkészítési utasítások alapján, de 300 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel elkészítjük. A pudingot lefedjük frissen tartó fóliával (így nem bőrösödik be).

Elkészítés:

A cukrot és a mandulát egy bevont serpenyőben folyamatos keverés közben közepes lángon karamellizáljuk, és egy tányéron hűlni hagyjuk. A meggybefőttet lecsepegtetjük, majd a felét szétosztjuk a desszertes poharakban. A pudingot újra erőteljesen átkeverjük, majd egyenletesen elosztjuk a meggyen. A maradék befőttet a pudingok tetejére szórjuk, majd a poharakat tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt a karamellizált mandulával megszórjuk.
A klasszikus csokoládé-meggy kombináció édes-kérmes pudinggal elegyítve nagyszerű vendégváró finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!