Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-csokoládés desszert

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

300 ml tej
200 ml habtejszín
35 g cukor

Ezenkívül:

50 g aprított mandula
1 evőkanál cukor
350 g magozott meggybefőtt (lecsepegtetett)

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A pudingot a csomagoláson lévő elkészítési utasítások alapján, de 300 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel elkészítjük. A pudingot lefedjük frissen tartó fóliával (így nem bőrösödik be).

Elkészítés:

A cukrot és a mandulát egy bevont serpenyőben folyamatos keverés közben közepes lángon karamellizáljuk, és egy tányéron hűlni hagyjuk. A meggybefőttet lecsepegtetjük, majd a felét szétosztjuk a desszertes poharakban. A pudingot újra erőteljesen átkeverjük, majd egyenletesen elosztjuk a meggyen. A maradék befőttet a pudingok tetejére szórjuk, majd a poharakat tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt a karamellizált mandulával megszórjuk.
A klasszikus csokoládé-meggy kombináció édes-kérmes pudinggal elegyítve nagyszerű vendégváró finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 0-20 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!