Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mazsolás-vaníliás édes pogácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 23-26 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 23-26 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g vaj vagy margarin
80 g porcukor
1 darab tojás (M-es)
50 ml tej
50 g mazsola
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

némi kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mazsolát összekeverjük a rum aromával, majd 15-20 percet állni hagyjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a mazsola kivételével), majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül hozzágyúrjuk a mazsolát is. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 1,5 cm vékonyra kinyújtjuk. A tésztát kisebb méretű pogácsaszaggatóval (kb. ø 4 cm) kiszaggatjuk, és az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymástól kellő távolságra. Tetejüket lekenjük a villával felvert tojással, és megszórjuk egy-egy csipet kristálycukorral. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pogácsákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Mazsola helyett aszalt áfonyával vagy apróra vágott aszalt szilvával, sárgabarackkal is elkészíthetjük az édes pogácsát.
Mazsolás-vaníliás édes pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!