Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mazsolás-vaníliás édes pogácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 23-26 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 23-26 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g vaj vagy margarin
80 g porcukor
1 darab tojás (M-es)
50 ml tej
50 g mazsola
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

némi kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mazsolát összekeverjük a rum aromával, majd 15-20 percet állni hagyjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a mazsola kivételével), majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül hozzágyúrjuk a mazsolát is. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 1,5 cm vékonyra kinyújtjuk. A tésztát kisebb méretű pogácsaszaggatóval (kb. ø 4 cm) kiszaggatjuk, és az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymástól kellő távolságra. Tetejüket lekenjük a villával felvert tojással, és megszórjuk egy-egy csipet kristálycukorral. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pogácsákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Mazsola helyett aszalt áfonyával vagy apróra vágott aszalt szilvával, sárgabarackkal is elkészíthetjük az édes pogácsát.
Mazsolás-vaníliás édes pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!