Mazsolás-vaníliás édes pogácsa
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a mazsola kivételével), majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül hozzágyúrjuk a mazsolát is. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 1,5 cm vékonyra kinyújtjuk. A tésztát kisebb méretű pogácsaszaggatóval (kb. ø 4 cm) kiszaggatjuk, és az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymástól kellő távolságra. Tetejüket lekenjük a villával felvert tojással, és megszórjuk egy-egy csipet kristálycukorral. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pogácsákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Mazsolás-vaníliás édes pogácsa
Hozzávalók
kb. 23-26 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a mazsola kivételével), majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül hozzágyúrjuk a mazsolát is. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 1,5 cm vékonyra kinyújtjuk. A tésztát kisebb méretű pogácsaszaggatóval (kb. ø 4 cm) kiszaggatjuk, és az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymástól kellő távolságra. Tetejüket lekenjük a villával felvert tojással, és megszórjuk egy-egy csipet kristálycukorral. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pogácsákat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?