Katicabogár kekszek
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a kakaóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és kerek kiszúróformával tallérokat (kb. 4 cm Ø) szúrunk ki belőle. A tallérokat a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
A marcipánmasszát a porcukorral összegyúrjuk és az ételszínezékkel pirosra színezzük, majd felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk. Kiszúrunk belőle a kekszek számával megegyező tallért (kb. 4 cm Ø, ugyanazt a kiszúróformát használjuk, mint a tésztához), majd mindnek az egyik oldalán szintén ugyanazzal a formával tojásformát szúrunk ki (a kiszúrt darabokat újra összegyúrjuk és kinyújtjuk további tallérok készítéséhez).
A tallérokat kevés dekor tollal a kekszekhez ragasztjuk, ezután világos és sötét színű dekor tollal megrajzoljuk a katicabogarak szemeit, valamint díszítjük a szárnyakat.
Tipp:
Katicabogár kekszek
Hozzávalók
34-36 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a kakaóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és kerek kiszúróformával tallérokat (kb. 4 cm Ø) szúrunk ki belőle. A tallérokat a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
A marcipánmasszát a porcukorral összegyúrjuk és az ételszínezékkel pirosra színezzük, majd felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk. Kiszúrunk belőle a kekszek számával megegyező tallért (kb. 4 cm Ø, ugyanazt a kiszúróformát használjuk, mint a tésztához), majd mindnek az egyik oldalán szintén ugyanazzal a formával tojásformát szúrunk ki (a kiszúrt darabokat újra összegyúrjuk és kinyújtjuk további tallérok készítéséhez).
A tallérokat kevés dekor tollal a kekszekhez ragasztjuk, ezután világos és sötét színű dekor tollal megrajzoljuk a katicabogarak szemeit, valamint díszítjük a szárnyakat.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?