Marcipán emberek
Hozzávalók
Marcipánfigurákhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Szitáljuk át a porcukrot, és gyúrjuk össze a marcipánmasszával. A marcipánt egy felvágott, nyitott fagyasztózacskó között kb. 1 cm vastagságúra sodorjuk ki, és a közepes méretű ember formával (kb. 9 x 7 cm) szaggassuk ki. Ha a marcipán ráragadna a kiszúróra, mártsuk a kiszúrót porcukorba. Helyezzük a marcipánfigurákat egy sütőpapírra. Gyúrjuk össze a marcipánmaradékokat, és vágjunk ki újabb emberkéket.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz fölött egy edényben és keverjük bele jól az étolajat. Mártsuk bele a kisemberek kezét és lábát, és tegyük vissza a sütőpapírra. A maradék tortabevonót öntsük egy kis fagyasztózacskóba, és díszítsük a kisembereket szemekkel, szájjal és gombokkal, majd hagyjuk a bevonót megdermedni.
Tipp:
Marcipán emberek
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Szitáljuk át a porcukrot, és gyúrjuk össze a marcipánmasszával. A marcipánt egy felvágott, nyitott fagyasztózacskó között kb. 1 cm vastagságúra sodorjuk ki, és a közepes méretű ember formával (kb. 9 x 7 cm) szaggassuk ki. Ha a marcipán ráragadna a kiszúróra, mártsuk a kiszúrót porcukorba. Helyezzük a marcipánfigurákat egy sütőpapírra. Gyúrjuk össze a marcipánmaradékokat, és vágjunk ki újabb emberkéket.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz fölött egy edényben és keverjük bele jól az étolajat. Mártsuk bele a kisemberek kezét és lábát, és tegyük vissza a sütőpapírra. A maradék tortabevonót öntsük egy kis fagyasztózacskóba, és díszítsük a kisembereket szemekkel, szájjal és gombokkal, majd hagyjuk a bevonót megdermedni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?