Mandarinos túrótorta
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tortalap kihűlt, vízszintesen kettévágjuk és a megtisztított kapcsos sütőformát újra köré helyezzük.
A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a rumot, és a zselét felmelegítjük. A túrót, porcukrot, vanillincukrot, citromhéjat összekeverjük, és a zselatinhoz adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a masszához keverjük. A krémet a tortalapon egyenletesen elsimítjuk, és 4 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A mandarin levét lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. A tortát a gyümölccsel díszítjük. A mandarin és a citrom levét összekeverjük, vízzel 250 ml-nyire felengedjük. A tortazselét a tasakon feltüntetett utasítás szerint cukor és a citromos- mandarinlé hozzáadásával elkészítjük. A tortazselét ecset segítségével a mandarinok tetején elosztjuk. A tortát egy órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Tipp:
Mandarinos túrótorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tortalap kihűlt, vízszintesen kettévágjuk és a megtisztított kapcsos sütőformát újra köré helyezzük.
A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a rumot, és a zselét felmelegítjük. A túrót, porcukrot, vanillincukrot, citromhéjat összekeverjük, és a zselatinhoz adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a masszához keverjük. A krémet a tortalapon egyenletesen elsimítjuk, és 4 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A mandarin levét lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. A tortát a gyümölccsel díszítjük. A mandarin és a citrom levét összekeverjük, vízzel 250 ml-nyire felengedjük. A tortazselét a tasakon feltüntetett utasítás szerint cukor és a citromos- mandarinlé hozzáadásával elkészítjük. A tortazselét ecset segítségével a mandarinok tetején elosztjuk. A tortát egy órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?