Mákos sütemény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Linzer tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dolgozzuk össze, míg tésztává összeáll. A tésztát kb. 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 30x35 cm nagyságúra), majd terítsük el a tepsiben.
Töltelék:
Tegyük mákos töltelék összes hozzávalóját egy keverőtálba, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel(habverő). Végül keverjük hozzá az olvasztott vajat, majd tegyük a tölteléket a tésztára és osszuk el egyenletesen.
A megmaradt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 20 x 25 cm) nyújtsuk ki. Vágjunk kb. 1 cm széles csíkokat derelyevágó késsel. Helyezzük a tésztacsíkokat rácsként a mákos töltelékre (egymástól kb. 5 cm távolságra), és süssük meg a süteményt a sütő alsó részében.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni a süteményt.
Tipp:
Mákos sütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Linzer tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dolgozzuk össze, míg tésztává összeáll. A tésztát kb. 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 30x35 cm nagyságúra), majd terítsük el a tepsiben.
Töltelék:
Tegyük mákos töltelék összes hozzávalóját egy keverőtálba, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel(habverő). Végül keverjük hozzá az olvasztott vajat, majd tegyük a tölteléket a tésztára és osszuk el egyenletesen.
A megmaradt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 20 x 25 cm) nyújtsuk ki. Vágjunk kb. 1 cm széles csíkokat derelyevágó késsel. Helyezzük a tésztacsíkokat rácsként a mákos töltelékre (egymástól kb. 5 cm távolságra), és süssük meg a süteményt a sütő alsó részében.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni a süteményt.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?