Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

némi zsiradék

Linzer tésztához:

450 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g cukor
250 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só

Töltelékhez:

100 g vaj vagy margarin
750 g félzsíros tehéntúró
200 g cukor
6 darab tojás (M-es)
150 g őrölt mák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Olvasszuk meg a vajat vagy margarint a töltelékhez. A tepsit kenjük ki zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dolgozzuk össze, míg tésztává összeáll. A tésztát kb. 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 30x35 cm nagyságúra), majd terítsük el a tepsiben.

Töltelék:
Tegyük mákos töltelék összes hozzávalóját egy keverőtálba, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel(habverő). Végül keverjük hozzá az olvasztott vajat, majd tegyük a tölteléket a tésztára és osszuk el egyenletesen.

A megmaradt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 20 x 25 cm) nyújtsuk ki. Vágjunk kb. 1 cm széles csíkokat derelyevágó késsel. Helyezzük a tésztacsíkokat rácsként a mákos töltelékre (egymástól kb. 5 cm távolságra), és süssük meg a süteményt a sütő alsó részében.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni a süteményt.

Tipp:

A tésztarácsok helyett bármilyen motívumot szaggathatunk ki a töltelék tetejére.
Mákos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!