Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Magvas-sajtos rúd

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-24 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g mák (egész)
100 g vaj vagy margarin 
75 g gouda sajt
150 g tejföl
1 darab tojássárgája (M-es)
1 kávéskanál só

Tetejére:

1 darab tojás (M-es)
némi szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sajtot lereszeljük. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport és a mákot. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát lisztezett felületen 1 cm vastag és kb. 15 cm széles téglalappá nyújtjuk, és kb. 1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük egy kevés vízzel felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a rudakat megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A rudakat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Más karakteres ízű sajtot is választhatunk, például cheddart vagy füstölt ízvilágú sajtokat.
Magvas-sajtos rúd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!