Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Low Carb kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Hosszúkás sütőformához (kb. 25 x 11 cm):

némi zsiradék
némi búzakorpa

Kenyértésztához:

4 darab tojás (M-es)
450 g félzsíros túró
80 g búzakorpa
220 g zabpehely
½ teáskanál só
70 g napraforgómag
40 g tökmag
40 g lenmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát kenjük ki zsiradékkal, és szórjuk meg egy kevés búzakorpával. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük jól össze a tojásokat és a túrót egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő). Keverjük hozzá a korpát, a zabpelyhet, a sót és a sütőport, és közepes sebességgel addig keverjük, hogy sima tésztát kapjunk. Röviden keverjük bele a napraforgómagot, a tökmagot és a lenmagot. Öntsük a kenyértésztát az előkészített sütőformába és simítsuk el a tetejét.

Tegyük a formát a sütő középső részébenlévő rácsra és süssük meg a kenyeret.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki kenyeret a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.

Tippek:

A kenyérnek különösen jó íze lesz, ha 1-2 teáskanál kenyérfűszerrel ízesítjük.
A kenyér akár 2 napig is eláll, ha jól becsomagolva a hűtőben tároljuk.
Low Carb kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!