Linzer szeletek
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
zsiradék
csillag alakú kiszúrók, 6-os szett
Tésztához:
400 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g őrölt mandula
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt citromhéj
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
200 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)
Málnaréteghez:
340 g málnadzsem
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
2 teáskanál tej
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, hengerré formázzuk, és laposra nyomkodjuk. A tésztát letakarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük, sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tészta 2/3 részét hengerré formázzuk, és a tepsiben kinyújtjuk.
Málnaréteg:
A tortalapot megkenjük a dzsemmel, közben a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. A maradék tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. ½ cm vastagságúra kinyújtjuk. Különböző méretű csillagokat szúrunk ki, és elosztjuk a málnadzsemen. A tojássárgáját a tejjel felverjük, megkenjük vele a csillagokat, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük, sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tészta 2/3 részét hengerré formázzuk, és a tepsiben kinyújtjuk.
Málnaréteg:
A tortalapot megkenjük a dzsemmel, közben a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. A maradék tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. ½ cm vastagságúra kinyújtjuk. Különböző méretű csillagokat szúrunk ki, és elosztjuk a málnadzsemen. A tojássárgáját a tejjel felverjük, megkenjük vele a csillagokat, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Az őrült mandula helyett használhatunk örült mogyorót vagy diót.
A linzer szeleteket tálalás előtt megszórhatjuk még porcukorral is.
A linzer szeleteket tálalás előtt megszórhatjuk még porcukorral is.
Kedvencnek jelölöm
Linzer szeletek
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
zsiradék
csillag alakú kiszúrók, 6-os szett
Tésztához:
400 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g őrölt mandula
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
200 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)
Málnaréteghez:
340 g málnadzsem
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
2 teáskanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, hengerré formázzuk, és laposra nyomkodjuk. A tésztát letakarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük, sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tészta 2/3 részét hengerré formázzuk, és a tepsiben kinyújtjuk.
Málnaréteg:
A tortalapot megkenjük a dzsemmel, közben a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. A maradék tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. ½ cm vastagságúra kinyújtjuk. Különböző méretű csillagokat szúrunk ki, és elosztjuk a málnadzsemen. A tojássárgáját a tejjel felverjük, megkenjük vele a csillagokat, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük, sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tészta 2/3 részét hengerré formázzuk, és a tepsiben kinyújtjuk.
Málnaréteg:
A tortalapot megkenjük a dzsemmel, közben a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. A maradék tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. ½ cm vastagságúra kinyújtjuk. Különböző méretű csillagokat szúrunk ki, és elosztjuk a málnadzsemen. A tojássárgáját a tejjel felverjük, megkenjük vele a csillagokat, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Az őrült mandula helyett használhatunk örült mogyorót vagy diót.
A linzer szeleteket tálalás előtt megszórhatjuk még porcukorral is.
A linzer szeleteket tálalás előtt megszórhatjuk még porcukorral is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?