
Linzer szeletek



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Málnaréteghez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük, sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tészta 2/3 részét hengerré formázzuk, és a tepsiben kinyújtjuk.
Málnaréteg:
A tortalapot megkenjük a dzsemmel, közben a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. A maradék tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. ½ cm vastagságúra kinyújtjuk. Különböző méretű csillagokat szúrunk ki, és elosztjuk a málnadzsemen. A tojássárgáját a tejjel felverjük, megkenjük vele a csillagokat, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A linzer szeleteket tálalás előtt megszórhatjuk még porcukorral is.


Linzer szeletek
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Málnaréteghez:
Kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük, sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tészta 2/3 részét hengerré formázzuk, és a tepsiben kinyújtjuk.
Málnaréteg:
A tortalapot megkenjük a dzsemmel, közben a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. A maradék tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. ½ cm vastagságúra kinyújtjuk. Különböző méretű csillagokat szúrunk ki, és elosztjuk a málnadzsemen. A tojássárgáját a tejjel felverjük, megkenjük vele a csillagokat, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A linzer szeleteket tálalás előtt megszórhatjuk még porcukorral is.

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?