Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lilahagyma „lekvár”

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1200 g lilahagyma (előkészítve mérjük le)
kb. 12 ág friss kakukkfű, vagy majoranna
8 evőkanál olivaolaj
800 ml félszáraz fehérbor
200 ml balzsamecet
kb. 2 teáskanál só
300 g cukor
ízlés szerint frissen őrölt feketebors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A hagymát meghámozzuk, elfelezzük és vékony csíkokra vágjuk, vagy konyhai robotgéppel durvára aprítjuk, majd kimérjük a 1200 g hagymát. A füszernövényeket megmossuk és konyhai cérnával kis csokorba kötjük.

Elkészítés:

Az olivaolajat egy nagy főzőedényben felforrósítjuk és a hagymát kb. 5 percig pároljuk benne. Ezután felöntjük a fehérborral és a balzsamecettel. Hozzáadjuk a fűszercsokrot, a dzsemfixet és a cukrot, majd jól összekeverjük. Keverés közben felforraljuk és kb. 3 percig főzzük, közben néha megkeverjük. Eltávolítjuk a fűszernövényt, a hagymapépet sóval, borssal ízesítjük. Az előkészített üvegeket peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk, majd az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tipp:

A lekvár nagyon jól illik fűszeres sajtokhoz.
A Lilahagyma „lekvár” a sajtos, sósjellegű lepények és péksütemények jóbarátja.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!