Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Levendula-mousse cassis öntettel és dinnyével

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Mousse-hoz:

1 darab(szál) Dr. Oetker Vaníliarúd
90 ml tej
40 g méz, pl. levendulaméz
½ evőkanál friss levendulavirág
150 g natúr joghurt 10%-os
1 evőkanál citromlé
300 ml hideg habtejszín

Öntethez:

200 g feketeribizli
50 g cukor
4 evőkanál feketeribizli likőr (Cassis)

Ezenkívül:

kb. fél Gála dinnye
friss vagy szárított levendulavirág

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Mousse:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A tejet a mézzel, a vaníliával és a vaníliarúddal együtt kis főzőedényben felmelegítjük, amíg a méz meg nem olvad. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a levendulavirágot, majd kb. 30 percig állni hagyjuk. Időközben a zselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk. (A zselatinlapokat egyesével tesszük bele.)
A levendulás tejet ismét megmelegítjük és a kinyomkodott zselatint keverés közben megolvasztjuk benne. Szűrőn keresztül tálba töltjük, majd belekeverjük a joghurtot és a citromlét. Ha a massza elkezd zselésedni, a tejszínt keményre felverjük és óvatosan belekeverjük. A mousse-t poharakba töltjük és legalább 3 órára, de legjobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Öntet:
A ribizlit megmossuk, és leszemezzük. Cukorral főzőedényben felforraljuk, és körülbelül 2 perc alatt kevergetés közben megfőzzük. Szűrőn keresztül átnyomkodjuk és a likőrrel összekeverjük.
A dinnyét hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat és a héját. Tetszés szerint felkockázzuk.
A mousse-t késsel fellazítjuk, tányérra borítjuk, majd az öntettel és dinnyével tálaljuk, vagy poharakban szervírozzuk. Végül levendulavirággal megszórjuk.

Tippek:

Friss levendulavirág helyett használhatunk ½ teáskanál szárított levendulát is.
Fagyasztott ribizlit is használhatunk.
A Levendula-mousse cassis öntettel és dinnyével gazdagított pohárkrém desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-08-13
0 Kedvelés

Így készíts gyümölcskompótot!

Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-05
0 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!