Levendula-mousse cassis öntettel és dinnyével
Hozzávalók
Mousse-hoz:
Öntethez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A tejet a mézzel, a vaníliával és a vaníliarúddal együtt kis főzőedényben felmelegítjük, amíg a méz meg nem olvad. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a levendulavirágot, majd kb. 30 percig állni hagyjuk. Időközben a zselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk. (A zselatinlapokat egyesével tesszük bele.)
A levendulás tejet ismét megmelegítjük és a kinyomkodott zselatint keverés közben megolvasztjuk benne. Szűrőn keresztül tálba töltjük, majd belekeverjük a joghurtot és a citromlét. Ha a massza elkezd zselésedni, a tejszínt keményre felverjük és óvatosan belekeverjük. A mousse-t poharakba töltjük és legalább 3 órára, de legjobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Öntet:
A ribizlit megmossuk, és leszemezzük. Cukorral főzőedényben felforraljuk, és körülbelül 2 perc alatt kevergetés közben megfőzzük. Szűrőn keresztül átnyomkodjuk és a likőrrel összekeverjük.
A dinnyét hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat és a héját. Tetszés szerint felkockázzuk.
A mousse-t késsel fellazítjuk, tányérra borítjuk, majd az öntettel és dinnyével tálaljuk, vagy poharakban szervírozzuk. Végül levendulavirággal megszórjuk.
Tippek:
Fagyasztott ribizlit is használhatunk.
Levendula-mousse cassis öntettel és dinnyével
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Mousse-hoz:
Öntethez:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A tejet a mézzel, a vaníliával és a vaníliarúddal együtt kis főzőedényben felmelegítjük, amíg a méz meg nem olvad. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a levendulavirágot, majd kb. 30 percig állni hagyjuk. Időközben a zselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk. (A zselatinlapokat egyesével tesszük bele.)
A levendulás tejet ismét megmelegítjük és a kinyomkodott zselatint keverés közben megolvasztjuk benne. Szűrőn keresztül tálba töltjük, majd belekeverjük a joghurtot és a citromlét. Ha a massza elkezd zselésedni, a tejszínt keményre felverjük és óvatosan belekeverjük. A mousse-t poharakba töltjük és legalább 3 órára, de legjobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Öntet:
A ribizlit megmossuk, és leszemezzük. Cukorral főzőedényben felforraljuk, és körülbelül 2 perc alatt kevergetés közben megfőzzük. Szűrőn keresztül átnyomkodjuk és a likőrrel összekeverjük.
A dinnyét hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat és a héját. Tetszés szerint felkockázzuk.
A mousse-t késsel fellazítjuk, tányérra borítjuk, majd az öntettel és dinnyével tálaljuk, vagy poharakban szervírozzuk. Végül levendulavirággal megszórjuk.
Tippek:
Fagyasztott ribizlit is használhatunk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?