
Kovászos pita



Hozzávalók
Tepsi (30 x 40 cm)
sütőpapír
Tésztához:
180 g búzaliszt
1 csapott teáskanál só
1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
1 tasak Dr. Oetker Szárított rozskovász
150 ml kézmeleg víz
1 evőkanál napraforgóolaj
Elkészítés
Elkészítés:
Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a sóval, az élesztővel és a szárított rozskovásszal. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dolgozzuk. A tésztát liszttel megszórjuk, egy tiszta konyharuhával lefedjük és meleg helyen kb. 45 percig kelni hagyjuk.
A kovászos tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk és kör alakúra (kb. 15 cm átmérőjű) nyújtjuk. A pitákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és az előmelegített sütőbe középső részében készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kovászos tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk és kör alakúra (kb. 15 cm átmérőjű) nyújtjuk. A pitákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és az előmelegített sütőbe középső részében készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kedvencnek jelölöm

Kovászos pita
Hozzávalók
4 darab Kovászos pita elkészítéséhez
Tepsi (30 x 40 cm)
sütőpapír
Tésztához:
180 g búzaliszt
1 csapott teáskanál só
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 tasak Dr. Oetker Szárított rozskovász
150 ml kézmeleg víz
1 evőkanál napraforgóolaj
A Kovászos pita elkészítése lépésről lépésre
Elkészítés:
Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a sóval, az élesztővel és a szárított rozskovásszal. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dolgozzuk. A tésztát liszttel megszórjuk, egy tiszta konyharuhával lefedjük és meleg helyen kb. 45 percig kelni hagyjuk.
A kovászos tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk és kör alakúra (kb. 15 cm átmérőjű) nyújtjuk. A pitákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és az előmelegített sütőbe középső részében készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kovászos tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk és kör alakúra (kb. 15 cm átmérőjű) nyújtjuk. A pitákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és az előmelegített sütőbe középső részében készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?