Kovászos fonat
Hozzávalók
Tepsi (kb. 35 x 40 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés:
A kovászos tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, és 12 egyenlő részre osztjuk. Minden adagot további három részre osztunk. A tésztákból hengereket formázunk és hármas fonással összefonjuk őket. Valamennyi fonat végét megnyomjuk és a tészta alá hajtjuk. A fonatokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Konyharuhával lefedjük és további kb. 20 percig kelni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A fonatok tetejét felvert tojással megkenjük, ízlés szerint sóval és mákkal megszórjuk. Előmelegített sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyja lehűlni a fonatokat.
Kovászos fonat
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tepsi (kb. 35 x 40 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A kovászos tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, és 12 egyenlő részre osztjuk. Minden adagot további három részre osztunk. A tésztákból hengereket formázunk és hármas fonással összefonjuk őket. Valamennyi fonat végét megnyomjuk és a tészta alá hajtjuk. A fonatokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Konyharuhával lefedjük és további kb. 20 percig kelni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A fonatok tetejét felvert tojással megkenjük, ízlés szerint sóval és mákkal megszórjuk. Előmelegített sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyja lehűlni a fonatokat.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?