Kenyér olivabogyóval és szárított paradicsommal
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Élesztős tésztához:
Elkészítés
Elkészítés:
Keverjük össze jól mindkét lisztfajtát az élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a vizet, az olajat, és a sót, majd keverjük az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, amíg sima tésztát kapunk. Végül gyúrjuk bele a paradicsomot, az olajbogyót és a fűszernövényeket. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 2 órán át kelni.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Egy tésztakártya segítségével távolítsuk el a tésztát a tál széléről, és fordítsuk ki a tepsire. NE gyúrjuk át, csak formázzuk kb. 35 cm hosszú tekerccsé. Szórjuk meg egy kevés liszttel, és tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a kenyeret.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a kenyeret egy süteményrácson kihűlni.
Kenyér olivabogyóval és szárított paradicsommal
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Élesztős tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Keverjük össze jól mindkét lisztfajtát az élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a vizet, az olajat, és a sót, majd keverjük az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, amíg sima tésztát kapunk. Végül gyúrjuk bele a paradicsomot, az olajbogyót és a fűszernövényeket. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 2 órán át kelni.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Egy tésztakártya segítségével távolítsuk el a tésztát a tál széléről, és fordítsuk ki a tepsire. NE gyúrjuk át, csak formázzuk kb. 35 cm hosszú tekerccsé. Szórjuk meg egy kevés liszttel, és tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a kenyeret.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a kenyeret egy süteményrácson kihűlni.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?