Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kávétorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Kávés krémhez:

80 g cukor
800 ml tej
7 - 8 teáskanál instant kávépor
400 g lágy vaj vagy margarin

Piskótatésztához:

4 darab tojás (M-es)
3 evőkanál forró víz
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vaníliáscukor
125 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Áztatáshoz:

kb. 75 ml kávélikőr

Díszítéshez:

némi kávébab
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kapcsos tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Puding:
Keverjük össze a pudingport a cukorral egy kis tálban. Fokozatosan keverjünk össze legalább 6 evőkanál hideg tejjel. A maradék tejet és a kávéport forraljuk fel egy lábosban, majd vegyük le a tűzről. Keverjük bele kézi habverővel a tejjel elkevert pudingport, majd tegyük vissza a lábast a tűzre, és közepes lángon, erőteljesen kevergetve főzzük a pudingot 1 percig. Öntsük a pudingot egy tálba, fedjük le a felületét fóliával (ez megakadályozza, hogy a pudingon bőr keletkezzen), és hagyjuk szoba hőmérsékleten kihűlni.

Piskótatészta:
A tojásokat és a forró vizet keverőtálban konyhai robotgéppel(habverővel) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig habosra verjük. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval, szitáljuk át, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük a masszához. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában és tegyük a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Fordítsuk ki a süteményt egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:
A vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton keverjük simára. Keverjük bele a kihűlt pudingot evőkanalanként. Ügyeljünk arra, hogy a vaj és a puding szobahőmérsékletű legyen, különben a vajkrém megolvad és kicsapódik. Töltsünk kb. 3 evőkanálnyi krémet egy csillag alakú díszítőfejjel ellátott habzsákba.

Torta megtöltése:
Távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról, és vágjuk az alapot vízszintesen három részre. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra és locsoljuk meg a kávélikőrrel. Osszuk a krémet 3 egyenlő adagra. A krém 1/3-át kenjük az alsó tortalapra. Helyezzük rá a második tortalapot, áztassuk be, és kenjük meg a krém 1/3-ával. Helyezzük rá az utolsó tésztalapot és áztassuk be. A maradék krémet egyenletesen kenjük el a torta tetején és oldalán.

Díszítés:
Tetszés szerint díszítsük a tortát a maradék krémmel, és díszítsük kávébabokkal. Szórjuk meg a torta széleit csokoládéforgáccsal egy tésztakártya segítségével, és tálalásig tegyük a tortát a hűtőbe.

Tálalás előtt szórjuk meg a tortát kakaóval.

Tipp:

Ír kávés tortához egyszerűen áztassa az alapokat whiskybe, brandybe vagy whiskylikőrbe.
Kávétorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!