Jaffa szelet
Hozzávalók
Tésztához:
4 darab tojás (közepes méretű)
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 narancs reszelt héja
100 g búzaliszt
fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Töltelékhez:
3 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
1000 ml 100%-os narancslé
120 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
600 ml hideg habtejszín
3 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g háztartási keksz (téglalap alakú)
Díszítéshez:
narancs szeletek
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (40x30 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd félreteszzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat konyhai robotgép legmagasabb fokozatán egy perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a tojáshoz szitáljuk, és konyhai robotgéppel alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a pudingokat a tasakon lévő használati utasítás szerint, de tej helyett csak 1 l narancslével és 120 g cukorral elkészítjük. A még forró pudingot a tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a tasakon lévő használati útmutató szerint felolvasztjuk. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudingrétegen egyenletesen elosztjuk. Végül a kekszet a tejszínrétegre helyezzük, és a keksz tetejét a felolvasztott mázzal óvatosan bevonjuk, tetejét egy ecset segítségével elsimítjuk. A süteményt a máz megszilárdulása előtt a kekszek mentén szeletekre vágjuk. Narancs szeletkékkel díszítjük, majd a máz megszilárdulásáig hideg helyen tároljuk.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a pudingokat a tasakon lévő használati utasítás szerint, de tej helyett csak 1 l narancslével és 120 g cukorral elkészítjük. A még forró pudingot a tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a tasakon lévő használati útmutató szerint felolvasztjuk. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudingrétegen egyenletesen elosztjuk. Végül a kekszet a tejszínrétegre helyezzük, és a keksz tetejét a felolvasztott mázzal óvatosan bevonjuk, tetejét egy ecset segítségével elsimítjuk. A süteményt a máz megszilárdulása előtt a kekszek mentén szeletekre vágjuk. Narancs szeletkékkel díszítjük, majd a máz megszilárdulásáig hideg helyen tároljuk.
Kedvencnek jelölöm
Jaffa szelet
Hozzávalók
kb. 45-50 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
4 darab tojás (közepes méretű)
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 narancs reszelt héja
100 g búzaliszt
fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Töltelékhez:
1000 ml 100%-os narancslé
120 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
600 ml hideg habtejszín
3 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g háztartási keksz (téglalap alakú)
Díszítéshez:
narancs szeletek
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (40x30 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd félreteszzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat konyhai robotgép legmagasabb fokozatán egy perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a tojáshoz szitáljuk, és konyhai robotgéppel alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a pudingokat a tasakon lévő használati utasítás szerint, de tej helyett csak 1 l narancslével és 120 g cukorral elkészítjük. A még forró pudingot a tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a tasakon lévő használati útmutató szerint felolvasztjuk. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudingrétegen egyenletesen elosztjuk. Végül a kekszet a tejszínrétegre helyezzük, és a keksz tetejét a felolvasztott mázzal óvatosan bevonjuk, tetejét egy ecset segítségével elsimítjuk. A süteményt a máz megszilárdulása előtt a kekszek mentén szeletekre vágjuk. Narancs szeletkékkel díszítjük, majd a máz megszilárdulásáig hideg helyen tároljuk.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a pudingokat a tasakon lévő használati utasítás szerint, de tej helyett csak 1 l narancslével és 120 g cukorral elkészítjük. A még forró pudingot a tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a tasakon lévő használati útmutató szerint felolvasztjuk. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudingrétegen egyenletesen elosztjuk. Végül a kekszet a tejszínrétegre helyezzük, és a keksz tetejét a felolvasztott mázzal óvatosan bevonjuk, tetejét egy ecset segítségével elsimítjuk. A süteményt a máz megszilárdulása előtt a kekszek mentén szeletekre vágjuk. Narancs szeletkékkel díszítjük, majd a máz megszilárdulásáig hideg helyen tároljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?