
Jaffa szelet



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a pudingokat a tasakon lévő használati utasítás szerint, de tej helyett csak 1 l narancslével és 120 g cukorral elkészítjük. A még forró pudingot a tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a tasakon lévő használati útmutató szerint felolvasztjuk. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudingrétegen egyenletesen elosztjuk. Végül a kekszet a tejszínrétegre helyezzük, és a keksz tetejét a felolvasztott mázzal óvatosan bevonjuk, tetejét egy ecset segítségével elsimítjuk. A süteményt a máz megszilárdulása előtt a kekszek mentén szeletekre vágjuk. Narancs szeletkékkel díszítjük, majd a máz megszilárdulásáig hideg helyen tároljuk.


Jaffa szelet
Hozzávalók
kb. 45-50 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a pudingokat a tasakon lévő használati utasítás szerint, de tej helyett csak 1 l narancslével és 120 g cukorral elkészítjük. A még forró pudingot a tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a tasakon lévő használati útmutató szerint felolvasztjuk. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudingrétegen egyenletesen elosztjuk. Végül a kekszet a tejszínrétegre helyezzük, és a keksz tetejét a felolvasztott mázzal óvatosan bevonjuk, tetejét egy ecset segítségével elsimítjuk. A süteményt a máz megszilárdulása előtt a kekszek mentén szeletekre vágjuk. Narancs szeletkékkel díszítjük, majd a máz megszilárdulásáig hideg helyen tároljuk.

Legújabb cikkek

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.


Praktikus megoldások: íme a kreatív sütés kellékei
Cikkünkben olyan innovatív ötleteket, eszközöket gyűjtöttünk csokorba, amelyek hosz-szabb-rövidebb ideje segítenek abban, hogy igazán szemet gyönyörködtető süticsodákat alkothassunk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?