Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Hosszúkás Sütőformához 25x11 cm:

némi zsiradék

Barna tésztához:

65 g lágy vaj vagy margarin
65 g porcukor
1 darab tojás (M-es)
75 g sima liszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
30 ml tej (kb. 2 evőkanál)

Sárga tésztához:

100 g lágy vaj vagy margarin
100 g porcukor
2 darab tojás (M-es)
150 g sima liszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 ml tej

Mázhoz:

45 ml narancslé
15 ml növényi olaj 
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formát zsiradékkal kenjük ki, majd kissé lisztezzük be, majd melegítsük elő a sütőt. Az 50 g tortabevonót mérjük ki, majd vízgőz felett olvasszuk fel.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Barna tészta:
A vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) keverjük habosra. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, addig kevergetve, amíg teljesen sima, egységes masszát kapunk. Keverjük bele a tojást is kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton, majd keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, és közepes fokozaton keverve adjuk hozzá a masszához a tejjel felváltva. Végül keverjük bele a felolvasztott tortabevonót. Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt hagyjuk a formában 10 percig, majd vegyük ki a formából, és hagyjuk egy süteményrácson teljesen kihűlni.

Tisztítsuk ki a sütőformát, majd zsiradékkal kenjük be és lisztezzük.

A sütőt ismét melegítsük elő.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Szeleteljük fel a kisült barna tésztát kb. 1 cm széles szeletekre. A két végét tegyük egy tálba. A szeletekből egy nyuszi kiszúró (kb. 5 cm Ø) segítségével szúrjunk ki nyuszikat. Sorakoztassuk fel a nyuszikat, és helyezzük a sütőforma közepére úgy, hogy mindkét rövid végén hagyjunk kb. 1 cm-t szabadon.

Sárga tészta:
A vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) keverjük habosra. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, addig kevergetve, amíg teljesen sima, egységes masszát kapunk. Keverjük bele a tojásokat egyesével kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton, majd keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, és közepes fokozaton keverve adjuk hozzá a masszához a tejjel felváltva.

Óvatosan öntsük a tésztát a sütőformába úgy, hogy a nyuszik ne mozduljanak el.
Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt hagyjuk a formában 10 percig, majd vegyük ki a formából, és hagyjuk egy süteményrácson teljesen kihűlni.

Díszítés:
Morzsoljuk össze a maradék tésztát egy tálban. Adjuk hozzá a narancslevet, és keverjük konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd közepes fokozaton, míg a tészta összeáll. Formázzunk a tésztából kb. 16 egyforma méretű tojást. A tortabevonót vízgőz felett a kimért olajjal együtt olvasszuk fel, majd vonjuk be a sütemény és a tojások tetejét. A Húsvéti dekor cukorral megszórjuk, díszítjük, majd hagyjuk megdermedni a bevonót. Ezután helyezzük a sütemény tetejére és mellé a tojásokat.
Húsvéti kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!