Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hartyáni krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 20x30 cm):

sütőpapír

Tésztához:

350 g búzaliszt
120 g cukor
50 g folyékony méz
2 darab tojás (M-es)
kb. 3-4 evőkanál tej

Krémhez:

800 ml hideg tej

Összeállításhoz:

kb. 170 ml erős presszókávé
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
2-3 teáskanál cukor
kb. 16-18 darab babapiskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a folyékony mézet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) közepes fokozaton sima felületű tésztává dogozzuk, közben apránként a tejet is hozzáadjuk. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30-40 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztadarabokat egyesével, lisztezett felületen kb. 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, sodrófára feltekerve az előkészített tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, és a tésztalapokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 7-9 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztalapokat a tepsivel együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Az egyik tésztalapot egy tálcára tesszük, és sütőkeretet vagy a csatos tepsi oldalát köré helyezzük.

Krém és összeállítás:
A frissen főzött presszókávét a rum aromával és ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 perc alatt habosra keverjük, majd a felét a tésztalapon egyenletesen elsimítjuk. A babapiskótákat egyesével, röviden megmártjuk a kihűlt kávéban, majd sorban kirakjuk a krémre. A babapiskótás rétegen elkenjük a krém másik felét. A másik tésztalapot egyenlő méretű téglalapokra vagy négyzetekre vágjuk (annyira, ahány szeletre vágni szeretnénk a süteményt), és kirakjuk velük a krém tetejét.
A süteményt legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a sütőkeretet vagy a csatos formát eltávolítjuk a süteményről, és a felvágott tésztalapok mentén felszeleteljük.

Tippek:

A sütemény tetejét meghinthetjük porcukorral.
A kávét ízesíthetjük likőrrel, pl. amarettóval.
Hartyáni krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!