Grízes sütemény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 20x25 cm):
sütőpapír
Tésztához:
4 darab tojás (M-es)
220 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
150 ml tej
150 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
250 g búzadara
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Tetejére:
75 ml frissen facsart citromlé
75 ml víz
50 g cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat a kétféle cukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az étolajat. A búzadarát a pudingporral és a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A masszát letakarjuk, és hűtőbe tesszük kb. 30 percre. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát alaposan átkeverjük, majd a tepsibe öntjük, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A citromlevet a vízzel és a cukorral egy kis lábasba tesszük, felforraljuk, majd lassú tűzön, gyöngyöztetve 4-5 percet főzzük.
A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, hústűvel sűrűn megszurkáljuk, majd 2-3 részletben, egyenletesen meglocsoljuk a citromos keverékkel (mindig megvárva, hogy a sütemény beszívja a folyadékot), és így hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
A tojásokat a kétféle cukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az étolajat. A búzadarát a pudingporral és a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A masszát letakarjuk, és hűtőbe tesszük kb. 30 percre. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát alaposan átkeverjük, majd a tepsibe öntjük, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A citromlevet a vízzel és a cukorral egy kis lábasba tesszük, felforraljuk, majd lassú tűzön, gyöngyöztetve 4-5 percet főzzük.
A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, hústűvel sűrűn megszurkáljuk, majd 2-3 részletben, egyenletesen meglocsoljuk a citromos keverékkel (mindig megvárva, hogy a sütemény beszívja a folyadékot), és így hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Adhatunk a tésztához kb. 50 g mazsolát.
Kedvencnek jelölöm
Grízes sütemény
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 20x25 cm):
sütőpapír
Tésztához:
4 darab tojás (M-es)
220 g cukor
150 ml tej
150 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
250 g búzadara
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Tetejére:
75 ml frissen facsart citromlé
75 ml víz
50 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat a kétféle cukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az étolajat. A búzadarát a pudingporral és a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A masszát letakarjuk, és hűtőbe tesszük kb. 30 percre. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát alaposan átkeverjük, majd a tepsibe öntjük, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A citromlevet a vízzel és a cukorral egy kis lábasba tesszük, felforraljuk, majd lassú tűzön, gyöngyöztetve 4-5 percet főzzük.
A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, hústűvel sűrűn megszurkáljuk, majd 2-3 részletben, egyenletesen meglocsoljuk a citromos keverékkel (mindig megvárva, hogy a sütemény beszívja a folyadékot), és így hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
A tojásokat a kétféle cukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az étolajat. A búzadarát a pudingporral és a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A masszát letakarjuk, és hűtőbe tesszük kb. 30 percre. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztát alaposan átkeverjük, majd a tepsibe öntjük, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A citromlevet a vízzel és a cukorral egy kis lábasba tesszük, felforraljuk, majd lassú tűzön, gyöngyöztetve 4-5 percet főzzük.
A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, hústűvel sűrűn megszurkáljuk, majd 2-3 részletben, egyenletesen meglocsoljuk a citromos keverékkel (mindig megvárva, hogy a sütemény beszívja a folyadékot), és így hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Adhatunk a tésztához kb. 50 g mazsolát.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?