Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Grízes sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 20x25 cm):

sütőpapír

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
220 g cukor
150 ml tej
150 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
250 g búzadara
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Tetejére:

75 ml frissen facsart citromlé
75 ml víz
50 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat a kétféle cukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az étolajat. A búzadarát a pudingporral és a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A masszát letakarjuk, és hűtőbe tesszük kb. 30 percre. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztát alaposan átkeverjük, majd a tepsibe öntjük, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A citromlevet a vízzel és a cukorral egy kis lábasba tesszük, felforraljuk, majd lassú tűzön, gyöngyöztetve 4-5 percet főzzük.

A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, hústűvel sűrűn megszurkáljuk, majd 2-3 részletben, egyenletesen meglocsoljuk a citromos keverékkel (mindig megvárva, hogy a sütemény beszívja a folyadékot), és így hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Adhatunk a tésztához kb. 50 g mazsolát.
Grízes sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!