Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hajtogatott tepertős pogácsák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hajtogatott tepertős pogácsák

78-80 dkg liszt (vegyesen)
1 ek. cukor
0,5 l tej
5 dkg friss élesztő
10 dkg margarin
1 ek. só
2 db tojás
26 dkg darált tepertő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet kimérem ( fele-fele arányban finom és rétes), hozzáadom a kiskockákra vágott margarint, sót, a tojások sárgát. A tejet meglangyítom 1 ek. cukorral, majd az élesztőt felfuttatom, és a liszthez adom. Alapos dagasztás után 1 óra kelesztés meleg helyen.
Majd kinyújtom kb 0,5-1 cm vastagságúra, és eloszlatom rajta a tepertőt. Hajtogatás a szokott a módon: 3 képzeletbeli sávra osztom a tésztám, a felső sávot lefelé középre, az alsó sávot pedig ráhajtom. Majd jobbról, balról is középre hajtjuk a tésztát. 20 perc pihentetés következik. Ezután újra kinyújtjuk, hajtogatjuk, s 20 perc újabb pihi.
Ezt követően nyújtjuk, kb 1 - 1,5 cm-re, berácsozzuk, tetejét megkenjük tojással ( én a tojásfehérjével kentem) , majd kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, s 20 percet kelesztjük még.
160- 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük .

Alternatív elkészítés

Én légkeveréses sütőben sütöttem, és 160 fokon.
Egy adag kb. 75 db-ot ad ki.
Interneten találtam a receptet.
Hajtogatott tepertős pogácsák Hajtogatott tepertős pogácsák Hajtogatott tepertős pogácsák Hajtogatott tepertős pogácsák Hajtogatott tepertős pogácsák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!