Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos meggyes-mákos pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Magas falú sütőformához (20x30 cm):

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g margarin
1 darab tojássárgája (M-es)
30 g cukor
50 g tejföl

Töltelékhez:

150 ml tej
100 g cukor
200 g darált mák
3 darab tojássárgája (M-es)
150 g fagyasztott meggy (magozott)

Habhoz:

4 darab tojásfehérje (M-es)
pár csepp citromlé
100 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát kikenjük zsiradékkal, majd sütőpapírt helyezünk bele. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet összekeverjük a sütőporral. Elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott margarint. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a tejfölt, majd konyhai robotgéppel (dagasztókarral) összedolgozzuk. Ha szükséges, 2-3 evőkanál hideg vizet adunk hozzá. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 20 percre hűtőbe tesszük.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen a sütőforma méretére nyújtjuk. A formába simítjuk, sűrűn megszurkáljuk villával, majd betoljuk a sütő alsó harmadába ésa süteményt elősütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Töltelék:
A tejet felforraljuk a cukorral és a citromhéjjal. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a mákot. Hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a tojássárgájákat. Egyenletesen az elősütött tésztára kenjük, és megszórjuk a meggyel. A sütőbe tesszük.

Sütési idő: kb. 15-16 perc

Hab:
A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citromlevet, majd apránként a porcukrot. Kemény, fényes habbá verjük. A habot a mákos rétegre simítjuk, villával megmintázzuk. A süteményt készre sütjük, (amíg a hab világosbarna lesz).

Sütési idő: kb. 8-10 perc

A kész süteményt kivesszük a sütőből, a sütőformában hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt követően felszeleteljük.

Tipp:

Fagyasztott meggy helyett jól lecsepegtetett meggybefőttet vagy friss, magozott meggyet is használhatunk.
Habos meggyes-mákos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!